Kosárlabda

2022.05.12. 08:24

A Honvéd szerzett vezetést a Jászberény elleni döntőben

Végig izgalmas mérkőzésen nyertek a fővárosiak.

Varga Csaba

Fotó: hunbasket.hu

A férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjában a döntő első mérkőzésén a Bp. Honvéd SE 64–55-re legyőzte a vendég Jászberényi KSE csapatát. Ezzel a fővárosi együttes 1–0-ra vezet az egyik fél harmadik győzeleméig tartó párharcban.

Mint az várható volt óriási csatát hozott a finálé első meccse. Mindkét csapat sok hibával játszott, a találkozó nagy részében az alapszakasz-győztes  hazaiak vezettek, de a JKSE egy percig sem adta fel és ott loholt vendéglátója nyakán. Izgalmas hajrában a valamivel higgadtabb és szerencsésebb fővárosiak nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

Baksa Szabolcs: – Gratulálok a srácoknak, de természetesen még nem dőlt el semmi. Kemény meccs volt, amiben voltak a hullámhegyek és -völgyek is. Utóbbiak rávilágítottak hiányosságokra, amikben fejlődnünk kell a következő mérkőzésig. Ezen leszünk, mert biztos, hogy hasonlóan nehéz dolgunk lesz a szombaton is. A hangulat elképesztő volt, le a kalappal mindkét szurkolótábor előtt.

Földi Sándor:  – Nyert a Honvéd, gratulálok, azonban nem vagyok mindennel elégedett, s ebből mindenki vonja le a tanulságot.

A felek második meccsét szombaton 18 órától játsszák Jászberényben, a Belvárosi Játékcsarnokban.

Budapesti Honvéd SE–Jászberényi KSE 64–55 (19–15, 16–12, 13–9, 16–19)

Budapest, Ludovika Aréna, 400 néző. Vezette.: Goda, Makrai, Oláh M.

Honvéd:  Takács D. 3/3, Hajdú P. 2,  Tanoh 10  Mijovics 21/12, Völgyi 5. Csere: Simon K. 8/3, With, Kopácsi 5/3, Czirbus 10/3. Edző: Baksa Szabolcs.

Jászberény: Várbíró, Rosic 10/6, Velkey 8/6,, Meleg 7/3, Djukics 7/3. Csere: Lewis 6, Nagy S. 7/3, Kucsora 3/3, Homoki 1, Fekete D., Olasz.6. Edző: Földi Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában