Labdarúgás

2022.06.03. 07:30

Korábbi forduló pótlásával búcsúzik a megye III.

A lényegi kérdések eldőltek, viszont összeméri erejét a bajnok Jászjákóhalma és a második Nagyiván

Sebestyén János

A Jászjákóhalma (fehérben) rangadót vív zárásként Fotó: Pesti József

Vasárnap a megyei harmadosztályú bajnokság is a zárófordulójához érkezik. Ez azonban nem a hivatalosan kiírt utolsó (26.) játéknap, azt már múlt héten lejátszották a klubok, hanem az elhalasztott 17. fordulót pótolják az együttesek.

Mint ismert, a dobogósok sorrendje már kialakult, így a Jászjákóhalma megvédte a bajnoki címét, a Nagyiván lett a második, a Jászalsószentgyörgy pedig a harmadik helyen végzett. A mögöttük tanyázók azonban még érdekeltek a minél jobb pozíció elérésében, leszámítva pár bebetonozott gárdát.

Ilyen a negyedik pozícióban végző Szolnok Fanatic, a tizedik Kőtelek, a mögötte álló Bánhalma és a sereghajtó Kétpó. Számukra tét nélküli lesz az utolsó kör, természetesen a szép búcsún kívül.

Ugyanakkor helycserékről dönthet a Tiszaszőlős–Zagyvarékas összecsapás: a házigazda győzelme esetén az ötödik helyre kapaszkodhat fel, amennyiben a bronzérmesnél vendégszereplő ötödik Besenyszög nem tudja borítani a papírformát.

Ellenben a Zagyvarékas csapata is előzni tudna esetleges sikerével, ha az előtte álló Berekfürdő nem nyer a jó erőkből álló Szolnok Fanatic otthonában. A másik, szintén helyezést (mindkét fél számára) befolyásoló találkozó a Rebelog–Cibakháza meccs lesz, melyen vendégsiker esetén helycserére kerülne sor a gárdák között. Az utolsó kör is tartogat azonban rangadót, hiszen az első és a második mérkőzik meg egymással, remek futballcsemegének ígérkezve.

Párosítások

Vasárnap: Kőtelek–Kétpó (Nagykörű), Nagyiván–Jász­jákóhalma, Tiszaszőlős–Zagyvarékas, Bánhalma–Tiszasas, Szolnok Fa­na­tic–Berekfürdő, Jászalsószentgyörgy–Besenyszög, Re­be­log–Cibakháza, 17.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában