Labdarúgás

2022.06.23. 06:56

Megváltozik az NB III.-as versenykiírás

Az egyik csapat pénzügyi okokból visszalépett.

Sebestyén János

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Mint megírtuk, az osztályozós párharcokat követően kialakult az NB III. mezőnye. Ezt követően azonban a Nyugati csoport hetedik helyén végző Pápa pénzügyi okokra hivatkozva visszalépett a további küzdelmektől. Sajnálatos tény, de évek óta probléma, hogy mindig akad egy gárda, amely nem tudja vállalni a szereplést, s emiatt feltöltésre kényszerül az MLSZ.

A szerencsés vesztes ezúttal a Komárom-Esztergom megyei Zsámbék lett, mely a legjobb pontátlaggal rendelkezett a nem feljutók között. A szövetség talán a mostani történések miatt, de a 2023–2024-es idénytől megváltoztatja a versenykiírást: amennyiben a megyei bajnok nem vállalja a feljutást, akkor a második helyezett lép a helyébe. Ha ő sem kíván élni ezzel, akkor a harmadikra száll át a lehetőség. Ha azonban egyik sem él indulási jogával, akkor az adott bajnokság nem képviseltetheti majd magát az osztályozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában