Labdarúgás - NB III.

2022.06.14. 06:56

Kialakult a harmadosztályba jutók névsora

Az egyesületek nevezési határideje június 17-e, a csoportbeosztásokat a szövetség ezt követően teszi közzé.

Sebestyén János

Maruscsák Jan (22-esben) az NB III.-ban bizonyíthat Fotó: Pesti József

Vasárnap az NB III.-as osztályozók visszavágóival eldőlt, mely klubok vívták ki a harmadosztályú tagságot a következő, 2022–2023-as idényre. A megyei bajnokságok lezárultával tizenhét bajnokcsapat jelezte osztályozós részvételi szándékát az MLSZ-nél, melyből tizennégy oda-visszavágós párharcban döntötte el a feljutás kérdését, három szerencsés azonban játék nélkül kvalifikálta magát. Mint megírtuk, ezen három erőnyerő együttes a megyénket képviselő Karcag mellett a Heves megyei Hatvan, illetve a komárom-esztergomi Mór gárdája volt. 

A trió mellett a vasárnapi visszavágókat követően kialakult a feljutottak névsora: a Békés megyei Körösladány, a zalai Teskánd és a Baranya megyét képviselő PEAC kettős győzelemmel, a BLASZ-aranyérmes Pénzügyőr, valamint a győr-moson-soproni Csorna csapata egy-egy győzelemmel és döntetlennel vette az akadályt. Ugyanakkor a Tolna megyei Majos idegenben rúgott több góljának, a nógrádi Bánk együttese pedig hazai győzelmének köszönhetően vált osztályt. A lista a tíz megyei bajnok mellett az NB II.-től búcsúzó Szolnoki MÁV-val, a Budaörssel, valamint a III. Kerülettel vált teljessé. Így az is biztos most már, hogy megyénket négy klub: a Jászberény, a Karcag, a Szolnoki MÁV és a Tiszafüred fogja képviselni a következő szezonban. Az egyesületek nevezési határideje június 17-e, a csoportbeosztásokat a szövetség ezt követően teszi közzé. 

A visszavágók eredményei: Körösladány–Cigánd 3–0 (összesítésben: 7–1), Csornai–Gödöllő 1–1 (2–1), Majos–Nyíregyháza Spartacus II. 1–1 (3–3, idegenben lőtt több góllal a Majos jutott tovább), Zsámbék–PEAC 2–5 (2–7), Bánk–Balatonlelle 3–0 (3–1), Balmazújváros–Pénzügyőr 2–3 (2–3), Teskánd–Szegedi VSE 2–1 (6–4)

NB III.-as tagsághoz jutottak

Erőnyerők: Karcag, Hatvan, Mór

Az osztályozók nyertesei: Körösladány, Teskánd, PEAC, Pénzügyőr, Csorna, Majos, Bánk

NB II.-ből kiesettek: Szolnoki MÁV, Budaörs, III. Kerület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában