Labdarúgás

2022.05.31. 19:24

Az osztályozót megúszta, ám a hazai pályát elbukta a Karcag

Osztályozó nélkül jutott fel a Karcag a harmadosztályba, s a klub vállalja is a részvételt, azonban kénytelen idegenben játszani majd a hazai mérkőzéseit.

Varga Balázs

A Karcag 2007 után tér vissza az NB-s szintre Fotó: Pesti József

Szombaton véget ért a megyei első osztályú bajnokság, melyet mint ismert, a Karcag nyert meg, így várhatta az osztályozó keddi sorsolását. A húsz megyei bajnok közül végül három együttes, a Kiskunfélegyháza (Bács-Kiskun megye), a Sárvár (Vas megye) és az Úrkút (Veszprém megye) nem vállalta az NB III.-as részvételt, így maradt 17 csapat.

Ez azt jelentette, hogy három gárda erőnyerőként feljut, a többi 14 együttes pedig hét párba osztva megküzd a harmadosztályért.

A sorsoláson az egyik szerencsés – a Hatvan (Heves megye) és a Mór (Fejér megye) mellett – a Karcag lett, így az egylet július végén már az NB III.-ban kezdheti meg a küzdelmeket.

Nagyon örülünk a lehetőségnek, vállaljuk a harmadosztály jelentette kihívást

– árulta el lapunk megkeresésére Laboncz János, a Karcagi SE labdarúgó-szakosztályának vezetője.

– Ezt a célt tűztük ki magunk elé a szezon előtt, s mivel sikerült teljesítenünk, nekivágunk az NB III.-nak, amelyben a biztos bennmaradást szeretnénk elérni. A létesítményünk rekonstrukciója miatt azonban nem tudjuk saját pályánkon játszani hazai mérkőzéseinket, így annak helyszínéről még zajlanak a tárgyalások. Emellett a szakmai stáb és a játékoskeret összetételét illetően is folynak az egyeztetések, de az biztos, hogy szeretnénk megerősíteni a csapatot úgy, hogy a karcagi fiatalokra építünk.

A nagykunsági klub létesítményének felújítása még egy évig eltart, így a csapat a teljes szezont kénytelen majd „albérletben” eltölteni, ami a hazai meccseket illeti.

Eddig a műfüves pályán rendezték mérkőzéseiket, azonban a harmadosztályban erre már nincs lehetőség. Nyilván ez nehézséget jelent, de elsősorban úgyis a keret erőssége határozza majd meg, hogy a gárda hogyan tud szerepelni.

Az viszont biztos, hogy a Karcag 15 év után visszatér az NB-s színtérre: legutóbb a 2006–07-es szezonban szerepelt a megyei első osztálynál magasabb szinten – akkor még az NB II. Keleti csoportjában.

Ezzel az is eldőlt, hogy megyénket négy csapat képviseli majd a harmadik vonalban, az újonc mellett ugyebár a Jászberény, a Tiszafüred és a Szolnoki MÁV. Az azonban kérdés, hogy mind a négy gárda egy csoportban szerepel-e majd. Erre az osztályozók és a nevezések lezárulta után derül fény, várhatóan csak július elején. A bajnoki rajt viszont mindképp július 31-én lesz, akárhogyan is alakulnak a csoportbeosztások.


Az osztályozó párosításai

Cigánd SE (Borsod-Abaúj-Zemplén megye)–Körösladányi MSK (Békés megye)

Szegedi VSE (Csongrád-Csanád megye)–Teskánd KSE (Zala megye)

Gödöllői SK (Pest megye)–Csornai SE (Győr-Moson-Sopron megye)

Nyíregyháza Spartacus II. (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)–Majosi SE (Tolna megye)

PTE PEAC (Baranya megye)–Zsámbéki SK (Komárom-Esztergom megye)

Balatonlelle SE (Somogy megye)–Bánk-Dalnoki Akadémia (Nógrád megye)

Pénzügyőr SE (Budapest)–Balmazújvárosi FC (Hajdú-Bihar megye)

A párharcok első mérkőzéseit június 5-én, a visszavágókat június 12-én rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában