Labdarúgás

2022.06.24. 06:57

Visszatért az életbe a cibakházi spíler, akit a pályán élesztettek újra

Mint azt hírportálunk márciusban megírta, a Cibakháza–Bánhalma megyei harmadosztályú mérkőzés a 73. percben félbeszakadt a hazai csapatkapitány, Balogh József rosszulléte miatt. A 38 éves labdarúgót a pályán kellett újraéleszteni. Története szerencsére nem végződött tragédiával, érdeklődésünkre pedig elmesélte, mi történt vele azóta.

Sebestyén János

Balogh József, a cibakházi labdarúgás egyik emblematikus alakja a történtek után felhagy a nagypályás futballal

Fotó: Tömösközi Károly

Lassan negyedik hónapja zajlott le a végül szerencsésen végződő horrorisztikus jelenet a cibakházi futballpályán. Mint megírtuk, az alsóházi rangadó hajrájához érve épp szabadrúgáshoz készülődött Balogh József, a hazaiak játékosa, amikor hirtelen elterült a gyepen. A segítségére siető cibakházi edző, Go­lecz Gábor, az ellenfél csapatkapitánya, Virág Richárd, valamint az időközben besegítő Őze Róbert óriási lélekjelenlétének köszönhetően sikerült újraéleszteni a futballistát, akinek az életéért folyó harc mintegy húsz percig tartott. A mentők megérkezése után a Hetényi Géza kórházba szállították a négygyermekes családapát, akin azonnali koszorúérműtétet hajtottak végre – sikeresen.

A megrázó eset már csak azért is volt megdöbbentő, mert a józan életű sportember gyermekkora óta futballozott, annak szinte minden válfajában (kispálya, nagypálya), emellett munkája révén is (postás) jó kondíciónak örvendhetett. A baj sajnálatos módon mégis bekövetkezett, hatalmas riadalmat okozva ezzel családjának, környezetének, sőt a megyei futballtársadalomnak is. Az azóta eltelt hónapokban a jó híreket hallva elérkezettnek éreztük az időt, hogy felkeressük az érintettet.

Jól érzem magam azóta

– kezdte szinte rögtön kérdésünkre, majd így folytatta.

– A fő koszorúerem el volt meszesedve, emiatt elzáródott, s ezért lettem rosszul. Kaptam egy sztentet az érbe, emellett pedig szedem a gyógyszereket, amiket felírtak. De az éves kontroll után valószínűleg elhagyhatok majd párat.

Az okokat keresve orvosa a genetikai (örökletes) hajlamot jelölte meg, mivel családjában már előfordult korábban ehhez hasonló eset.

– Hála istennek, hogy így megúsztam. Úgymond jókor voltam jó helyen. Mármint jó helyen történt meg velem, és szerencsére akadtak olyanok, akiknek volt lélekjelenlétük, és közbe tudtak avatkozni. Ezúton is köszönöm Go­lecz Gabinak, Virág Ricsinek, Őze Robinak, a pályán lévőknek és mindenkinek a segítségét – emelte ki.

József a történtekre nem emlékszik. Az életmentő műtét után, egy nap altatást követően felébredt, majd egy hét kórházi ellátás után nem sokkal már a balatonfüredi szívkórházban végezte rehabilitációját. A háromhetes időszakról így nyilatkozott.

A legjobb helyre kerültem, alaposan kivizsgáltak. Több teszten is átestem, folyamatosan mozgattak, nézték, mit bírok. Végül a legjobb eredményekkel zártam. Úgy gondolom, csak jelentett valamit a korábbi sportolói múltam

– magyarázta.

A családfő rehabilitációja olyan jól sikerült, hogy az előzetesen javasolt műtéteket sem kellett végrehajtani, mivel remek egészségi állapotnak örvend. Ennek köszönhetően pedig immár két hónapja vissza is mehetett munkahelyére. Sőt, akár a hőn szeretett labdajátékához is visszatérhetne.

Nyugodtan játszhatnék akár nagypályán is, de nem erőltetem, lefociztam a magamét. Még próbálok visszarázódni a fiaim segítségével. Kispályán még szeretnék ugyan játszani, de csak mértékkel

– zárta gondolatait.

Az utánpótlás mindenesetre biztosnak látszik, hiszen fiai, Patrik és Dániel révén lesz ki öregbítse a Balogh nevet az elkövetkezendő időszakban is a futballpályákon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában