Kajak-kenu

2022.08.26. 17:02

Sikeres ob-vel zárt a szolnoki kajakos, jól mentek a tiszafürediek

Gál Péter úgy látja, összességében sikeres bajnoksággal a háta mögött nyithat új fejezetet.

R. R.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Nem ért célba a Szolnokon rendezett országos bajnokság K-1 5000 méteres utolsó versenyszámában Gál Péter. A Szolnoki Kajak-Kenu Klub Eb-ezüstérmes, egyetemi világbajnok kajakosáról korábban megírtuk, hogy az ob után felhagy az élsporttal. A finálé így is jól sikerült: a szerdai és csütörtöki versenynapokon K-1 1000 méteren bronz, K-4 1000 méteren aranyérmet szerzett, 500 méteren egyéniben és kettesben negyedik, négyesben második lett. A pénteki zárónapon a K-4 200-as számban a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

– Egyesben szerettem volna kicsit jobban teljesíteni. Ezer méteren kevésen múlt a győzelem, többen is szinte egyszerre értünk be, ötszázon pedig Kopasz Bálint kiemelkedett a mezőnyből – mondta ob-szerepléséről a szolnoki kajakos. Gál Péter szerint négyesben lőtávolon belül voltak 500-on. Ez nagy szó, hiszen a győztes hajót Tótka Sándor, Csizmadia Kolos, Nádas Bence és Kuli István négyese alkotta.

Az ezer méter négyes győzelmet viszont nem lehet szavakkal leírni. Csodálatos érzés volt! Mondtam is a fiúknak a döntő után, hogy mintha el sem fáradtam volna.

A sportoló úgy látja, összességében sikeres bajnoksággal a háta mögött nyithat új fejezetet.

– Nyilván fogok még versenyezni, de már nem ezen a szinten. Az ob-t egy jó pályafutás jó befejezésének tartom. Úgy érzem, kihoztam magamból mindent, amit lehetett, szeretettel és örömmel gondolok sportolói pályafutásomra – fogalmazott.

Jól szerepeltek pénteken a City-Gas Tiszafüredi SE kajakosai. Szabó Lili K-1 200-on hetedikként ért célba. K-2 200-on a Csengeri Evelin–Kulcsár Csenge Emese páros harmadik, a Párdi Viktória–Dékány Lili duó nyolcadik lett, az általuk alkotott négyes pedig másodikként végzett 200 méteren. A szintén füredi Borbély László K-4 200-on szerzett kilencedik helyet Herda Richárd, Tamás Gergő és Szűcs Milán oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában