Kajak-kenu

2022.09.29. 06:55

Hadvina Dóráék már dolgoznak a visszatérésen

Hadvina Gergely elmondta, Dórával a párizsi olimpiai részvételt célozzák meg.

Rózsa Róbert

Hadvina-Bodonyi Dóra Fotó: Koncz György

Megkezdődött a tokiói olimpián K-1 500-on négyesben aranyérmet szerző, párosban harmadik helyen végző Hadvina Dóra visszatérése. A kajakos elmondása szerint már dolgoznak azután, hogy augusztusban megszületett kislánya, igaz, ezért még mindent csak óvatosan, mértékkel csinál. 

– Viszonylag hamar elkezdtem mozogni, de eleinte csak gyógytornásznál, illetve nagyon keveset már eveztem is. Óvatos vagyok még, először csak 15 percet voltam vízen, és onnan próbálok fokozatosan egyre többet. Napról napra jobban érzem magam a hajóban, sokkal könnyebb, mint ahogy azt gondoltam. Nyilván nem megyek még jól, de nem fáj semmim, könnyeden tudok evezni – nyilatkozta a Szolnoki Kajak-Kenu Klub kiválósága a magyar szövetség hivatalos honlapjának. 

Az viszont egyelőre nincs kőbe vésve, hogyan alakul a következő év. 

– Ciklusokban edzünk, most kezdjük el a másodikat, ami már egy kicsit keményebb lesz. Novemberben szeretnék elmenni két hétre edzőtáborba. Karácsonyig terveztünk, aztán meglátjuk, hogy milyen állapotban vagyok. Tavasszal is szeretnénk egy edzőtábort, de alkalmazkodunk a babához – fogalmazott az olimpiai bajnok. A versenyző edzője, férje, Hadvina Gergely mindenesetre hírportálunknak nemrég azt mondta, tanítványával a párizsi olimpiai részvételt célozzák meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában