Labdarúgás

2022.11.19. 09:01

Nehéz meccsek fordulója

Az őszi szezon végéhez közeledve lassan számot vethetnek harmadosztályú csapataink eddigi szereplésükről. Az összkép nem annyira biztató, de a hátralévő fordulókban lehet még javítani.

Jegesi László

A kék mezes Jászberény győzelmével távolodhat a vörös vonaltól

Fotó: Pesti József

Keleti csoport 

Tiszafüred–Putnok FC 

A hazai együttes az első tizenegy fordulóban a várako­zásoknak megfelelően, talán még jobban is teljesített. A megtorpanás Hatvanban következett be, bő egy hónappal ezelőtt, amiből az elmúlt két meccsen már kezdett kilábalni az együttes. Bár még csak nyomokban emlékeztet korábbi önmagára a Dorcsák-csapat, biztató, hogy a Vasas otthonában hátrányból fordítottak, a DVTK ellen pedig hazai pályán a döntetlen ellenére uralták a pályát. A második helyezett és öt hete veretlen Putnok azonban kemény diónak ígérkezik, nem lesz könnyű meccs. 

Vasas FC II–Karcag

 A házigazda Vasas fiataljai öt hete nem nyertek mérkőzést, döntetlenre is csak az elmúlt fordulóban voltak képesek. Ez a tény azonban nem tévesztheti meg az egyre jobb formába lendülő, és már a tabella harmadik helyére fellépő Karcag játékosait. Az első osztályú bajnokság ugyanis csak január végén folytatódik, így pedig gyakorlatilag bárkit játszathatnak tartalékcsapatukban az első keret tagjai közül. A rendkívül egységes és igazi csapattá érett nagykunságiak így is bizakodhatnak. 

Füzesgyarmat–Jászberény

Az elmúlt hetekben remeklő Jászberény szekere kissé megrekedt az utolsó két fordulóban. Teljesítményük visszaesett, magabiztosságuk elillanni látszik, a Békéscsaba ellen Menczeles kapus bravúrjainak köszönhetően mentették döntetlenre a mérkőzést. Nem sikerült így még kilépnie Lakatos Béla csapatának a veszélyeztetett zónából, az utolsó fordulók feladata lesz, hogy ezt megtegyék. A Füzesgyarmat pedig mindenkire veszélyes ellenfél. 

Közép csoport

ESMTK–Szolnoki MÁV

Az edzőváltás óta három döntetlen és egy vereség a Tisza-parti együttes mérlege, amely szereplés szinte semmit nem oldott meg a gondokból. Győzni kellene a feljebb lépéshez, ami azonban nagyon nehéz lesz a negyedik helyezett otthonában. Az ESMTK veretlen hazai pályán, gólt is csak egyet kapott, ám a Hódmezővásárhely találatára öttel válaszolt. A Szolnok valamivel egységesebb a korábban látottaknál, a sikerhez azonban további formajavulásra lesz szükség. 

A Karcag ma 11 órakor, a többi csapat 13 órakor kezd. 
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában