Kosárlabda

2022.12.29. 09:00

A Kaposvár csapatát fogadja ma a Szolnok idei utolsó bajnokiján

A tizennegyedik fordulóval az alapszakasz második feléhez ért a magyar első osztály mezőnye. A Szolnoki Olaj ma 18 órakor azzal a Kaposvárral játszik hazai pályán, amely ellen sikeren indította a szezont, ám a somogyiak bizonyára nem szívesen vállalnák a szilveszteri búcsútrófea szerepét.

Rózsa Róbert

Pongó Máté szerint teljes erőbedobásra lesz szükség

Fotó: Nagy Balázs

Alighanem Dayon Griffin lép pályára leginkább ambivalens érzésekkel a mai Szolnoki Olajbányász–Kaposvár NB I.-es találkozón. Az amerikai játékos másfél hete erősíti a szolnoki gárdát, amellyel a bajnokságban és a kupában is esélyes csapat tagjává avanzsált. Más kérdés, hogy előtte egy félszezont épp a „delfinek” mezében húzott le, és a somogyiak a csapat eredménytelensége nyomán bontottak szerződést Griffinnel (helyére honfitársa, Isiah Brown érkezett). Kaposváron ugyanis egyelőre nem sikerült magasabb polcra helyezni az NB I.-es csapatot.

A nyáron vezetőedzővé kinevezett horvát Ivan Rudez együttese jelenleg a tizedik helyen áll a tabellán, ami a tavalyi alapszakaszban elcsípett kilencedik és a tavaly előtti 12. helyhez képest nem minősül áttörésnek.

A kaposváriak javára írandó ugyanakkor, hogy rendre bizonyítási lehetőséghez jutnak a fiatal magyar játékosok. Egyikük az a Halmai Dániel, aki a találkozó előtt arról beszélt, tudják, hogy nehéz összecsapás vár rájuk.

– A Szolnok ott van a legjobbak között, nagyon erős ellenfél. Ennek ellenére megteszünk mindent, hogy győzelemmel térjünk haza – fogalmazott a játékos a Kaposvár videómegosztóján. Ezt pedig illik is komolyan venni, a somogyiak ugyanis az előző két fordulóban győzni tudtak, a Nyíregyháza ellen idegenben (83–78), míg a DEAC ellen odahaza (89–85).

– A Kaposvárral már találkoztunk a szezonban, és szoros mérkőzésen vertük meg őket – emlékeztetett Pongó Máté, az Olaj irányítója a klub hivatalos oldalának.

– Azóta ők légióst is cseréltek, ami szerkezetváltással is járt, így komolyan készülünk rájuk. Több erős ellenfelet is legyőztek, teljes erőbedobásra lesz szükség részünkről – fogalmazott.

A Tisza-partiak soraiból továbbra is hiányzik Lukács Norbert és Jimmy Gavin. Utóbbi triplái érzékeny veszteséget jelenthetnek, hiszen a Kaposvár elleni 94–88-ra megnyert szezonnyitón jegyzett 17 pontjából 12-t is hármasból szerzett.

A szolnokiak számára az is intőjel lehet, hogy a Kaposvárnál több pontot csak az Alba – hosszabbítás után – dobott az Olajnak. Így Bojan Suboticséknak összeszedettnek kell lenniük, nehogy az esztendő utolsó meccse az előző, Honvéd elleni bajnokihoz hasonló fogcsikorgatós küzdelembe torkolljon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában