Labdarúgás

2022.12.30. 21:11

Lázár Bencére emlékeztek az év végén

A Szolnoki MÁV címvédőként a bronzérmet szerezte meg idén Kecskeméten.

Kovács Levente

A fehér mezes MÁV bronzéremmel zárta a tornát

Fotó: hiros.hu

Három év után rendezték meg ismét a Lázár Bence Emlékgálát – melynek az idei volt a harmadik kiírása – az egykori játékos szülővárosában, Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban december 29-én. 

Az Újpest korábbi labdarúgója nagy ígéretnek indult, a korosztályos-válogatottat is megjárta, azonban 22 évesen leukémiával diagnosztizálták, négy évvel később pedig szervezete feladta a küzdelmet, és 2018 februárjában elhunyt. 

A Lázár Bence emlékére rendezett eseményen összesen nyolc csapat – illetve négy gálacsapat, amelyek külön versenyeztek a többitől – vett részt, köztük a Szolnoki MÁV, amely címvédőként vágott neki a tornának. 

A szolnokiaknál – a versenykiírásból adódóan – főleg korábbi játékosok játszottak, így többek között Antal Gábor, Balogh Pál, Kotula László, Pelles András és Rézsó Péter is pályára lépett, a jelenlegi keretet pedig Gohér Gergő és Tisza Kálmán képviselte.

A MÁV csoportja második helyén végzett, így az elődöntőben a Lázár Bencét is egykor képviselő F-Group Menedzserirodával találkozott, ahol több korábbi válogatott játékos is szerepet kapott, mint Czvitkovics Péter, Gyepes Gábor, Juhász Roland vagy Kenesei Krisztián. A mérkőzésen Juhász duplájával az F-Group győzött, így a Szolnok a harmadik helyen zárt.

A bronzérem mellett viszont egyéni elismerést is jutott a MÁV-nak, ugyanis a legjobb kapusnak járó díjat Rézsó Péter vehette át. 

A tornát végül a KTE együttese nyerte, a döntőben 4–3-as sikert arattak a kecskemétiek Keneseiék ellen. A gálacsapatok között pedig az Újpest Futsal Klub jótékonysági csapata bizonyult a legjobbnak. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában