Szavazás

2022.12.26. 10:29

Szolnoki versenyző az év sportolója jelöltjei között

Már javában tart az internetes szavazás az év legjobb sportolóira, amelyre a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) tagjai immár 65. alkalommal voksolhatnak. Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke elmondta elnökségük öt kategóriában tízes jelöltlistákat állított össze, a szavazás december 30-ig tart. Ekkor jelentik be, hogy kategóriánként kik kerültek be az első háromba.

Varga Csaba

Szép eredményeinek köszönheti a Furkó Kálmán (balról)-Szabó Bence duó, hogy az év sportolója jelöltjei között szerepelnek

Forrás: Magyar Evezős Szövetség

Az MTI információi szerint az MSÚSZ 2023. január 9-én, hétfőn, új helyszínen, a budapesti Operaházban rendezi meg az M4 Sport-Az Év Sportolója Gála 2022 díjátadót. A műsor 19.30-tól látható majd az M4 Sporton.

Egy biztos az idei esztendőben is világraszóló sikereket értek el sportolóink, például a férfiak mezőnyében négy tavalyi olimpiai a bajnokot is találunk, akik az idén világbajnoki címet nyertek. Legnagyobb örömünkre öt esztendő múltán ismét találunk szolnoki sportolót a jelöltek között, még pedig az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye), Furkó Kálmán, a Szolnoki Sportcentrum evezősét, aki a győri Szabó Bence oldalán Európa-bajnoki címet és világbajnoki ezüstérmet szerzett könnyűsúlyú párosban.

Emlékeztetőül öt esztendővel ezelőtt a BL-győztes és magyar bajnok, Szolnoki Dózsa-Közgép vízilabda együttese az év csapata (hagyományos csapatok), valamint mesterük, Cseh Sándor az edzők versenyében egyaránt a második helyet szerezte meg.

A sportújágíró szövetség gondolt a szurkolókra, akik az Év sportpillanatára az m4sport oldalán voksolhatnak december 30-án, pénteken 10 óráig.

Az év sportolója jelöltjei

Férfiak: Halász Bence (atlétika), Kiss Norbert (autósport), Kopasz Bálint (kajak), Kós Hubert (úszás), Liu Shaoang (rövidpályás gyorskorcsolya), Milák Kristóf (úszás), Muszukajev Iszmail (birkózás), Salim Omar (tekvondó), Szilágyi Áron (vívás), Valter Attila (kerékpár)

Nők: Fegyverneky Zsófia (kosárlabda), Gulyás Michelle (öttusa), Keszthelyi-Nagy Rita (vízilabda), Kovács Zsófia (torna), Kozák Luca (atlétika), Kőhalmi Emese (kajak), Madarász Viktória (atlétika), Mihályvári-Farkas Viktoria (úszás), Senánszky Petra (úszás), Vas Kata Blanka (kerékpár)

Az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye): Bragato Giada, Nagy Bianka (kenu), férfi 4x200 gyorsváltó (úszás), férfi kardválogatott, férfi öttusaválogatott, Kiss Blanka, Lucz Anna (kajak), Nádas Bence, Kopasz Bálint (kajak), női kardválogatott, nyíltvízi vegyes váltó (úszás), rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó, Szabó Bence, Furkó Kálmán (evezés)

Az év csapata (hagyományos csapatok): Ferencváros, férfi labdarúgócsapat, férfi jégkorong-válogatott, férfi labdarúgó-válogatott, férfi vízilabda-válogatott, FTC-Telekom, férfi vízilabdacsapat, Győri Audi ETO KC, női kézilabdacsapat, női jégkorong-válogatott, női röplabda-válogatott, női vízilabda-válogatott, Sopron Basket, női kosárlabdacsapat

Edzők: Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Csang Csing Lina, Bánhidi Ákos, a rövidpályás gyorskorcsolya válogatott edzői, Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, Decsi András, a férfi kardválogatott vezetőedzője, Demeter Irén (kajak), Kopasz Bálint edzője, Gáspár Dávid, a Sopron Basket női kosárlabdacsapatának edzője, Pruzsina István (para kajak-kenu), Kiss Péter Pál és Juhász Tamás edzője, Marco Rossi, a férfi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Varga Zsolt, az FTC-Telekom edzője és a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Virth Balázs (úszás), Milák Kristóf edzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában