Labdarúgás / Galériával

2023.05.30. 07:02

Befejeződött a megye I: bennmaradt a Kenderes, búcsúzik a Kunhegyes és a Jászárokszállás

Véget ért a megyei I. osztály 2022/2023-as szezonja. Az utolsó fordulóban győzött Cserkén a Kenderes, így eldőlt, hogy a Kunhegyes esik ki a Jászárokszállás mellett, amennyiben a Martfű nem jut fel az NB III-ba.

Munkatársainktól

A megyei élvonal bajnok csapata a Martfű az utolsó fordulót követően átvehette a megérdemelt aranyérmeket és a kupát is

Fotó: Pesti József

Cserkeszőlő–Kenderes 0–2 (0–1)

Cserkeszőlő, 120 néző.

Vezette: Fekete Tibor.

Cserkeszőlő: Bencze – Polecsák, Papp G. (Pereczes, 62.), Balázs G., Lakatos J., Gödő (Kardos, 62.), Gál I., Szentesi (Nagy L., 70.), Zsoldos (Szőke Á., 24.), Varga A., Határ. Edző: Papp Zsolt.

Kenderes: NAGY J. (Dáné Zs., 86.) – KOLOMPÁR, DÁNÉ SZ., FEKETE GY. (LISZNYAI, 20.), BODÓ, NÉMETH E. (Nagy J., 84.), FARKAS N., LÓLÉ (Ballók, 75.), TÓTH R., BAKTAI (Karsai, 81.). Edző: Újfalvi Erik.

Gólszerzők: Baktai (16.), Tóth R. (64.).

Kiállítva: Határ (34.).

A hazai csapat a meccs elején kihagyott két százszázalékos ziccert, ami meg is bosszulta magát.

Papp Zsolt: – Köszönöm szépen a fiúknak az egész szezont, amit célnak kitűztünk, azt elértük. Jó pihenést kívánok mindenkinek!

Újfalvi Erik: – Bennmaradtunk!

Tudósított: Papp Zsolt

Tiszaföldvár–Szajol 3–2 (2–1)

Tiszaföldvár, 120 néző.

Vezette: Gönczi Pál.

Tiszaföldvár: Gerhát – Pápai, BORGULYA, BÓDAI, Kasik (Udvarnoki, 85.), Hajdú V. (Czakó, 62.), Palatinusz (Somogyi, 74.), FEHÉR ZS., Kriska, ASZTALOS, Sipos M.. Edző: Molnár Zoltán.

Szajol: HARIS – POLÓNYI, Csúri, CSERNUS, KISS ZS., Kacskó, Kávási (BENEDEK N., a szünetben), Csajbók (PELLES, 64.), VINCZE P., HARCSA, FÜLÖP Á. Edző: Balogh Pál.

Gólszerzők: Fehér Zs. (34.), Sipos M. (36.), Asztalos (91.), ill. Harcsa (44.), Benedek N. (85.).

A fejben már a kupadöntőre készülő tiszaföldvári csapatnak méltó ellenfele volt a szajoli társaság, de jól időzített gólokkal begyűjtötte a három pontot az ezüstérmes együttes.

Molnár Zoltán: – A bajnokság utolsó fordulójában, félidőnként tíz perc jó játékkal sikerült abszolválni a mérkőzést. A szerdai kupadöntőn javulásra lesz szükségünk teljesítményben. Gratulálok a csapatnak a mai győzelemhez és az ezüstéremhez, ellenfelünknek pedig a tavaszi szereplésükhöz!

Balogh Pál: – A mai meccsen látottak alapján azt gondolom, hogy a döntetlen reálisabb eredmény lett volna. Abszolút pariban voltunk a második helyezett Tiszaföldvár ellen, de egy hazai pontrúgás eldöntötte a találkozót. Gratulálok a csapatomnak az egész tavaszi szezonhoz és a nagyszerű teljesítményhez!

Tudósított: Pápai Mihály

Kunszentmárton–Mezőtúr 1–5 (1–3)

Kunszentmárton, 45 néző.

Vezette: Szénási Gábor.

Kunszentmárton: Tóth L. – Kardos Á. (Kiss G., 78.) Panyik (PECZNIK, a szünetben), Szűcs D., Viszkok (LÁZI, 65.), Varga I., Légrádi, MOLNÁR ZS., KIRI, Határ (Sütő, a szünetben), SZABADOS. Edző: Sechna Gábor.

Mezőtúr: Tőke – Debreczeni, Bontovics, PESTI, NAGY CS., BODORIK (Rácz R., 40.), Pádár (Kiss G., 78.), Ujlakány, BOJTOK B. (Kemenczés, 81.), Nagy S. (Gyarmati, 78.), RENTLER. Edző: Erdősi Gyula.

Gólszerzők: Szabados (12.), ill. Bojtok (18.) Pesti (22.), Rentler (31., 88.), Debreczeni (61.).

Korán megszerezték a vezetést a hazaiak, azonban a vendégek már az első félidőben megfordították a találkozót, a második játékrészben pedig tovább növelték előnyüket.

Erdősi Gyula: – Jól kezdtük a mérkőzést, ennek ellenére, a hazai csapat egy védelmi hibából gólt lőtt. Rendeztük sorainkat és hibáinkat, majd végül ilyen arányban s megérdemelt győzelmet arattunk.

Tudósított: Dobos Péter

Martfű–Jánoshida 2–1 (2–1)

Martű, 90 néző.

Vezette: Borók Dániel.

Martfű: LADÁNYI – KINYIG (Balla, 76.), Szabó T. (Lengyel, 83.), Draskóczi, Sindel, Székely D., KARDOS N., Izsold (Bencsik, 70.), Hevesi-Tóth, Tóth N. (Benedek Zs., 76.), Szentmiklósi (Polák, 83.). Edző: Kardos Mihály.

Jánoshida: Hegedűs M. –Nagy K., Lukács R. (Kobela, 73.), Tóth B., Vatai, Szedlák, Antal G., Zombori, Fekete G., Dalmadi, Bezzeg. Edző: Antal Gábor.

Gólszerzők: Kinyig (16.), Sindel (24.), ill. Szedlák (46.).

A hazai csapat otthon tartotta a három pontot, így bajnokhoz hűen fejezték be a bajnokságot.

Kardos Mihály: – A mai nap inkább majálisra hasonlított, mint futballmérkőzésre. Szakmailag értékelhetetlen, ennek ellenére sikerült hibátlan hazai eredménysorral megkoronázni egész éves teljesítményünket.

Antal Gábor: – Gratulálok a Martfűnek a bajnok címhez! További sok sikert kívánok nekik!

Tudósított: Gál Alexandra

Kunhegyes–Jászárokszállás 2–0 (1–0)

Kunhegyes, 70 néző.

Vezette: Dobó Sándor.

Kunhegyes: Csík R. – Szőke I., Trencsényi D., Andusek (Tyukodi R., 54.), Varga B., Kocsis (Kis A., 90+1.), Rózsa S. (Trencsényi P., 85.), Csörögi, Fábián B. (Pékó, 81.), Balajti (Szabó D., 88.), Sztojka. Edző: Szabó György.

Jászárokszállás: Ungvárszky – Uram, Nagy F., Kaszab Á., Kocsis, Rédei, Kaszab L., Major, Czuczor, Petrányi, Hopka. Edző: Kaszab Ádám.

Gólszerző: Kocsis T. (26., 74.).

A mezőnyben nem volt különbség a két csapat között, a tartalékos Árokszállás egyenrangú ellenfele volt a kiesés elől menekülő Kunhegyesnek. A helyzetek alapján viszont igazságos eredmény született.

Szabó György: – A biztos bennmaradásunk nem ezen a meccsen múlt, megérdemelten nyertünk a fiatalokkal felálló jászságiak ellen.

Kaszab Ádám: – Köszönöm a játékosaimnak, hogy végigcsinálták a szezont.

Tudósított: Szabó György

Kisújszállás–Törökszentmiklós 3–1 (0–1)

Kisújszállás, 130 néző.

Vezette: Bán János.

Kisújszállás: Jakab K. – Németh K. (Balogh A., 66.), VADÁSZ, VÁRADI (Németh G., 79.), Penti (Szőke R., 86.), KOZÁK (Monoki, 81.), Csikós, OROS, IMRE Z., Kelemen L., Hajdu Zs. (Csala, 57.). Edző: Csillag Sándor.

Törökszentmiklós: Kiss Z. – MÓZER, BÁBA, Héder, Lucza (Buru, 58.), ÁGOSTON K., Ladányi, Polyák (Bálint K., 88.), Kiss Cs., Poczai (Pintér D., 87.), Kada (Falusi, 34.). Edző: Gergely Mátyás.

Gólszerzők: Oros (59.), Penti (60.), Imre (73.), ill Ladányi (23.).

Az első húsz percben a hazaiak uralták a mérkőzést, de a helyzeteket a vendégek kapusa védte, vagy a kapufa segített neki. A huszonnegyedik percben egy kontratámadás után a vendégek megszerezték a vezetést, ezt követően egyenlő erők küzdelme volt a pályán, hazai helyzetekkel, de azok rendre kimaradtak. A második félidőben nagyobb sebességre kapcsolt a hazai csapat és két perc alatt megfordították a mérkőzést. Majd a hetvenharmadik percben növelték előnyüket, mellyel be is állították a végeredményt. A két csapat három nap múlva ismét megmérkőzik egymással, akkor Törökszentmiklóson a vármegyei kupa harmadik helyéért.

Csillag Sándor: – Köszönöm és gratulálok mindenkinek, aki ehhez a helyezéshez segített és hozzátett. Szép volt fiúk! A sérült miklósi játékosnak mielőbbi felépülést kívánunk!

Gergely Mátyás: – Gratulálok a harmadik helyezett csapatomnak!

Tudósított: Majláth Antal.

Rákóczifalva–Tószeg 6–1 (4–0)

Rákóczifalva, 100 néző.

Vezette: Simon Ádám.

Rákóczifalva: Kovács V. – KEŐ, Szakali, TRECSKÓ (Mihályi, 63.), Major (Gáspár, 63.), VARGA K., SUSA, TELKES-TÓTH, KECSKÉS, Győr, Szokolai. Edző: Ruskó Zsolt.

Tószeg: Király (Szabó B., 60.) – Strempel, Pongrácz, Gazdag (Dobos, 64.), Aranyos, Tóth Z. (Baranyi, 73.), Nagy G., Kiss B., Bojtok, Dankovics, Héja (Szőke G., 62.). Edző: Kiss Balázs.

Gólszerzők: Trecskó (7., 32.), Major (23.), Susa (41., 67.), Dankovics (56.-öngól), ill. Gazdag (63.).

Nagyon sima győzelmet szerzett a hazai csapat ezen a mérkőzésen. Mindenben jobbnak bizonyultak a vendégeknél.

Ruskó Zsolt: – Nagyon szerettük volna győzelemmel zárni a szezont. Úgy gondolom, hogy ezen a mérkőzésen nem volt esélye pontot szerezni a Tószegnek, mert egész meccsen nagyon agresszívan és gólra törően játszottunk. Gratulálok a csapatomnak a nyolcadik helyhez!

Kiss Balázs: – Egy rossz mérkőzéssel sikerült lezárnunk ezt a sok problémával tarkított szezont. Köszönjük szépen a támogatók egész éves segítségét, és a csapatomnak az egész éves hozzáállását!

Tudósított: Ruskó Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában