Atlétika

2023.07.09. 11:00

Legyőzték Rivasz-Tóth Norbertet a magyar bajnokságon

Második helyen végzett a hétvégi országos bajnokságon Rivasz-Tóth Norbert, a Szolnok gerelyhajítója, aki ezúttal nem hozta legjobbját, míg kihívója egyéni csúcsot dobott, és nyert. A női mezőnyben a másik szolnoki kötődésű aranyvárományos nem állt rajthoz.

Rózsa Róbert

Rivasz-Tóth Norbert (Szolnoki Sportcentrum), Herczeg György (FTC) és Kovács Noel (Ikarus) állhatott dobogóra 2023. július 8-án a magyar bajnokság férfi gerelyhajító versenye után

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Ezüstérmet szerzett a hétvégi magyar bajnokságon Rivasz-Tóth Norbert, a Szolnoki Sportcentrum gerelyhajítója. A magyar csúcstartó Rivasz-Tóth a hétvégi, Nemzeti Atlétikai Stadionban rendezett országos bajnokság toronymagas esélyeseként indult. Az olimpikon, vb-kilencedik dobó 2015-től 2021-ig minden évben győzött a számban, tavaly pedig sérült volt. Idén viszont már nem csupán visszatért, de már a bűvös 80 méteres távot meghaladó hajítása is volt, így nem sokan tettek volna tétet arra, hogy ne nyerje meg nyolcadik hazai bajnoki címét.

Rivasz-Tóth Norbert vezetett is az elsőtől az utolsó, hatodik sorozatig. Igaz, jóval elmaradva 83,42 méteres legjobbjától. Egy 74,29 méteres dobással kezdett, majd három érvénytelen kísérlet után 75,31-re, majd 75,41-re javított. Csakhogy az utolsó sorozatban az FTC 2004-es születésű versenyzőjének, Herczeg Györgynek nagyon "megszaladt a keze", 79,89-es dobása nem csak új U20-as magyar csúcsot, de a 2023-as felnőtt magyar bajnoki címet is jelentette számára.

Nagy Viktória a nõi gerelyhajitás döntõjében a 128. Atlétika Magyar Bajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. július 7-én.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A pénteki, női versenyben 10. helyen végzett a Szolnoki MÁV gerelyhajítója, Nagy Viktória, aki a nyolcad döntőbe nem jutott be, három dobása közül a leghosszabb 39,37 méternél állt földbe. Bár bemelegített, hátfájdalmai miatt végül kihúzatta magát a rajtlistáról Szilágyi Réka. A debreceni színekben induló szolnoki dobóatlétának így megszakad 2019 óta íródó sorozata, amely során minden magyar bajnokságot megnyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában