Kajak-kenu

2023.08.23. 09:00

Hadvina Dóra és Kiss Erik is indul a világbajnokságon

A szolnoki, valamint a tiszafüredi kajakos is harcba száll az olimpiai kvótákért.

Varga Csaba

Újra formában van Hadvina Dóra, a Szolnok olimpiai bajnok klasszisa

Fotó: Mészáros János

Kedden az előfutamokkal kezdődtek meg a felnőtt világbajnokság küzdelmei a németországi Duisburgban. A regatta egyben olimpiai és paralimpiai kvalifikációs verseny is lesz. Tehát nem babra meg a játék a Rajna-parti városban.

A versenyen kajakban  6-6 kvótát szerezhetünk nemenként, míg kenuban 3-3-at. Az előző olimpiától eltérően változtak a távok is, hiszen a női és férfi K-1 200 méteres számok kiestek a programból, valamint a férfiaknál kajak és a kenu páros számok is ezer méterről ötszáz méteresre rövidült A magyar válogatott természetesen minden számban képviselteti magát a vb-n, fókuszálva a 10 olimpiai távra.

A Szolnoki Kajak-Kenu Klub kiválósága Hadvina Dóra az 500 méteren induló  kajak négyesben Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara és Rendessy Eszter társságában fog lapátolni.  Dóra két éve tagja volt az olimpiai bajnok négyesnek, a tavalyi évadot viszont szülés miatt kihagyta, a visszatérése jól sikerült, hiszen kiharcolta a vb indulást.

A tiszafüredi parakajakosa, Kiss Erik pedig a KL3 200 méteres távon fog rajthoz állni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában