Kajak-kenu / Galériával

2023.08.16. 19:55

„Nagyon jó időket megyek” – Hadvina Dóra Szolnokon mutatta meg, milyen formába lendült kislánya születése óta

Csattannak a súlyzók, siklanak a hajók – Szolnokon végzik az utolsó simításokat a jövő heti, olimpiai kvótaszerző világbajnokságra készülő magyar válogatott női kajakosai. Ott van köztük a Szolnok klasszisa, Hadvina Dóra is, aki elmondása szerint szinte utolérte 2021-es önmagát.

Rózsa Róbert

Hadvina Dóra a vb-re készülő K-4 500-as csapat tagjaként nyilatkozott a válogatott szolnoki edzőtáborában, 2023. augusztus 15-én

Fotó: Nagy Balazs

Ki tudja, egyszer talán Szolnokon is rendeznek kajak-kenu világbajnokságot, amihez jól jöhet az Holt-Tiszai Vízisporttelep tőszomszédságában készülő, 155 szobásra tervezett szálloda. Az épülő hotel felől azonban egyelőre csak a serény barkácsolás hangjai szűrődnek át a vízisportpályára, így most még „be kell érnünk” azzal, hogy az idei, olimpiai kvalifikációs világbajnokságot Duisburgban rendezik, augusztus 23-27. között.

Az ok, amiért mégis kilátogattunk az Alcsi-Holt-Tiszára, hogy a vb-re készülő magyar válogatott – korábbi szokásához híven – bevette magát a szolnoki bázisra.

Ezúttal a női kajakosok edzőtáboroznak  vármegyeszékhelyünkön, és a minap tartott sajtónyilvános tréningen meggyőződhettünk róla, milyen állapotban szállnak harcba Csipes Tamaráék az olimpiai kvótákért. Nos, jelentjük, a forma több mint remek! És ez a szó konkrét jelentése szerint – is – értendő, ugyanis a nyílt edzés ezúttal konditermi munka volt, így közelről láthattuk, honnan van a magyar lányok ereje, mely négyévente rendre olimpiai aranyakban, dobogókban ölt testet.

A szolnokiak nagy örömére a Duisburgba utazó keret tagja Hadvina Dóra is. A Szolnoki Kajak-Kenu Klub K-4 500-on olimpiai bajnok versenyzője gyermeke születése után egyre inkább nyeri vissza gyorsaságát, Dóra a konditermi súlyzózörgést hátrahagyva pedig újságíróknak azt is elmondta, milyen érzésekkel várja a világbajnokságot.

– A válogatókon nem úgy teljesítettem, ahogy szerettem volna, és nagyon örülök, hogy ennek ellenére lehetőséget kaptam – kezdte a sportoló, hozzátéve, hogy ennek a bizalomnak a nyomán formába is tudott kerülni, végre egyesben is olyan időket tud menni, melyeket elvár magától, és a négyesben is megtalálta helyét. Mint mondta, jobb edzésein már-már a 2021-es önmagát megközelítő teljesítményre képes.

– A kéthónapos felkészülés alatt jó érzés volt menni a lányokkal, mentünk jó időket, mindenki megtalálta a helyét. Bizakodó vagyok – fogalmazott a klasszis, aki 2021-es olimpiai döntő óta most először indul nemzetközi versenyen.

A női kajakosok amúgy Tokiói előtt is Szolnokon végezték az utolsó simításokat, akkor  szépre sikeredett a vége.

– Itt lakom Szolnokon, úgyhogy nekem jó, hogy nem kell elmenni edzőtáborba. A kislányomat sem kell rángatnom A-ból B-be, úgyhogy én nagyon örülök, hogy itt tudok készülni – mondta ezzel kapcsolatban a kajakos. Előzetes esélylatolgatásba viszont nem bocsátkozott, mivel senkire sem szeretne terhet rakni.

Igaz. Jövő héten úgyis kiderül, mire képes a Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Rendessy Eszter, Hadvina Dóra összeállítású kvartett.

Jó lehet a csapat – bizakodó a szolnoki klasszis edzője

– Az elmúlt héten jöttek azok az idők Dórától, melyeket látni szerettünk volna. Előtte hullámzott a teljesítménye, de folyamatosan fejlődött, és mára jó szintre került – fejtette ki Hadvina Gergely, a klasszis edzője. Elmondta, a szövetség mindenképpen számolt tanítványával a vb-csapatban, mivel nem akartak átfedést a K-2 és a K-4 között. Márpedig Dóra a válogatón a legjobb hatban volt, így maga vívta ki a részvételt. – Elégedett vagyok a felkészüléssel. Sokat dolgoztak a lányok, hiszek benne, hogy ez egy jó egység lesz – mondta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában