Kajak-kenu

2023.06.16. 16:30

Lemaradtak a dobogóról a szolnoki kajakosok

Kajak-kenu Már két napja tart Szegeden a II. Felnőtt, U23, Ifjúsági és Para Kajak-Kenu válogatóverseny.

Varga Csaba

Hadvina Dóra is lemaradt a dobogóról Szegeden

Forrás: MW Archívum

Fotó: Mészáros János

Az első napon a felnőtteknél a női K-1 500 méter döntőjét kísérte a legnagyobb érdeklődés, amelybe a Szolnoki Kajak-Kenu Klub két kiválósága, Hadvina Dóra és Csikós Zsóka is beverekedte magát. A hölgyek közül az első válogatón második helyen végzett Gazsó Alida Dóra (Bp. Honvéd) most magabiztos versenyzéssel győzött az olimpia és világbajnokkal tarkított mezőnyben. Gazsó a táv felétől folyamatosan növelte az előnyét, mögötte nagy csatában, Fojt Sára (Kovács Katalin Akadémia) és Pupp Noémi (ASE) érkeztek a második és harmadik helyen. A szolnoki válogatón nyerő, Csipes Tamara (Bp. Honvéd), ezúttal az ötödik helyen zárt. Szolnoki részről az olimpiai bajnok csapattag Hadvina Dóra a hetedik, míg Csikós a kilencedik helyen végzett.

Pénteken délután már a K-2 500 méter döntőjét is megrendezték a Matyi-éri pályán. A viadalt a Csipes Tamara-Gazsó Alida Dóra páros nyerte a Kiss Blanka-Lucz Anna (UTE) kettős előtt. Az első válogatón harmadik Hadvina Dóra-Rendessy Eszter (UTE) duó, ezúttal csak a hetedik helyen ért célba. Klubtársa Decsi Dorina-Dráviczki Dóra (Kovács Katalin Akadémia) páros pedig a nyolcadik helyet csípte el. Szombaton pedig nem olimpiai számok döntőjét rendezik meg Szegeden. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában