Labdarúgás / Galériával

2023.08.02. 20:18

Jobban bírta a hajrát a Karcag

Stadionja építése miatt az őszi szezonban Tiszafüreden játssza hazai mérkőzéseit a Karcag. De mivel a Facultas kétszer nem fogadhatja saját pályáján a nagykunsági együttest, a vármegyei rangadó otthonául ezúttal Martfű szolgált Csillag László együttesének.

Jegesi László

Fotó: Pesti József

Jócskán átalakult mindkét csapat kerete erre a bajnokságra, a sérültek és hiányzók miatt pedig végképp nehéz lett volna tippelni az eredményre a találkozó előtt. Az előző bajnokságban oda-vissza verte a mostani vendég a pályaválasztót, ez a tény, valamint, hogy a Karcag vereséggel nyitotta a szezont, bizonyítási vággyal tölthette el a gárda játékosait.

Ennek megfelelően nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe Kalmár Ferencék. Felvette azonban a kesztyűt a Füred, és pár perc elteltével kiegyenlítetté vált a játék.

Hullámzott a meccs, nagy volt az iram, de rendre hiba csúszott a gépezetbe, így komoly helyzet nem alakult ki az első húsz percben. Távoli lövésekkel is csak a vendégek veszélyeztettek, majd a huszonharmadik percben már villant a másik oldal is, de Kovács Dániel, középre emelését Kalmár fejelés helyett mellel próbálta a kapuba juttatni. Négy perc múltán Maruscsák Jan viszont nem hibázott, a jobbösszekötő helyéről kilőtte a hosszú sarkot, 10.

Meddő mezőnyfölénybe került a Tisza-tó parti együttes, de igazán nem tudott mit kezdeni ellenfelével, inkább a pályaválasztó ellentámadásaiban rejlett több veszély. A hajrában mégiscsak sikerült az egyenlítés, Mácsai László bal oldali beadását Nagy Zsolt szépen bólintotta Fedinisinec Eduárd kapujába. (11)

A szünetben mindkét edző cserére szánta el magát, de a játék képe továbbra sem változott jobbára a két tizenhatos között gyűrték egymást a játékosok. Egészen a félidő közepéig, amikor az újabb változtatások megélénkítették a játékot, de zömmel a vendégek előtt adódtak helyzetek. Engel Alex járt élen ezek kihagyásában, egy ízben már a kapuson is túl jutott a labda, Kis Balázs azonban a gólvonalon tisztázott.

Az elpuskázott lehetőségek megbosszulták magukat a másik oldalon Gránicz Patrik vezette keresztbe a labdát, majd kilőtte a bal sarkot. (21) Ezt követően már kedvére kontrázhatott a hazai együttes, egy ilyen után Kalmár visszagurítását Győri Benjámin pofozta a kapuba (31), majd a gólpasszt adó center maga is betalált a hajrában. (41).

NB III. Észak-Keleti csoport

Karcagi SEFacultas Tiszafüredi VSE 41 (11)

Martfű, 200 néző, vezette: Farkas Tibor (Czeglédi, Zahorecz)

Karcag: Fedinisinec Kovács D., Győri Á, KIS B., Pataki (Aranyos, 76.)   NIKICS, Hujbert (Varga Zs., 88.) MARUSCSáK (Andrics, 65.), Szabó L., (Gránicz, a szünetben), Constantinescu (Győri B., 65.) Kalmár F. Edző: Csillag László.

Tiszafüred: Tajti Ludvig, Bernáth, Nagy D., Szövetes BARZSÓ, Dankó (Erdei, a szünetben), Mácsai (Sallai, 90.) - Nagy Zs. (Varga D., 90.), Papp K. (Lukovszky, 60.), ENGEL. Edző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerzők: Maruscsák (27.), Gránicz (73.), Győri B. (82.), Kalmár F. (87.), ill. Nagy Zs. (43.)

Csillag László: A hétvégi vereség miatt győzelmi kényszer volt csapatomon. Emiatt nem játszottunk eléggé felszabadultan, így csak kettő egy után oldódott a görcs. Csak a végén játszottunk úgy, ahogy képesek vagyunk, végeredményben azt hiszem megérdemelten nyertük meg a találkozót.

Dorcsák Zoltán: Hetven percig nyugodtan ültem a padon, akkor még a döntetlennek sem örültem volna a végén. A Karcag a második félidei első kapura lövéséből azonban gólt szerzett, és ez egy csapásra megváltoztatott mindent. Egyenlíteni próbáltunk, de újabb gólokat kaptunk. Nagyon sajnálom a játékosokat, mert többet érdemeltek volna ezen a meccsen.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában