Vízilabda

2023.08.06. 20:20

Két szolnokival a soraiban jutott döntőbe vízilabda-válogatottunk

Hatalmas csatában, óriási izgalmakat követően bejutott a döntőbe a magyar válogatott a csengtui Universiadén, vagyis az egyetemisták és főiskolások olimpiáján. Mint írtuk, a mieink soraiban szerepel két Szolnoki Dózsa-játékos, Ágh György és Szeghalmi Zsombor.

Varga Csaba

Ágh Györggyel (labdával) a soraiban jutott a döntőbe a válogatott az Universiadén

Fotó: Nagy Balázs

Három negyeden át kiválóan vízilabdázott a sokat emberhátrányban játszó magyar együttes. A zárófelvonás 11–5-ös magyar vezetéssel indult. Az amerikaiak azonban hosszú hajrát nyitottak, elkezdtek felzárkózni, és tovatűnt a mieink magabiztossága. A játékvezetői felfogás sem kedvezett csapatunknak, úgy hogy maradtak izgalmak a végjátékra, de egy gólt sikerült megőrizni előnyünkből. A lényeg, hogy megvan a győzelem, és ezzel együtt a döntőbe jutás is. A keddi fináléban a Grúzia–Olaszország párharc győztese lesz a magyar válogatott vetélytársa.

– Győzni jöttünk, és erre az utolsó meccs, vagyis a döntő előtt minimum ötven százalék esélyünk van – nyilatkozta Horváth János szövetségi edző a Vlv.hu-nak. – Ugye, az ezüstért bemenni a vízbe már felesleges, mert az megvan a játékosaimnak a döntőbe jutáshoz. Néha jól, néha akadozva, de hatalmasat küzdöttünk az elődöntőben. Ami az utolsó negyedet illeti, arról nem szeretnék nyilatkozni. Aki itt volt, látta. De kibírtunk mindent, és erősebb csapatként jöttünk ki a vízből, mint ahogyan bementünk.

Magyarország–Egyesült Államok 11–10 (3–2, 5–1, 3–2, 0–5) 

Gólszerzőink: Kevi 3, Baksa, Ágh, Bóbis. 2-2, Dala, Ekler.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában