Labdarúgás

2023.08.14. 11:00

Nem adna lentebb céljaiból idén sem a Törökszentmiklós

A tavalyi Vármegye I. bronzérmese, a Törökszentmiklós idén is hasonló célokkal vág neki a bajnokságnak. A keretben ugyan történtek változások, és a felkészülési meccsek sem alakultak túl jól, ettől függetlenül Gergely Mátyás együttese bízik abban, hogy sikerül hasonló eredményt elérni, mint az előző szezonban.

Kovács Levente

Gergely Mátyás (feketében) bátrabb, eredményesebb futballt vár csapatától a következő idényben

Fotó: Pesti József

– A felkészülésünk a terv szerint halad – tudtuk meg a csapat vezetőedzőjétől, Gergely Mátyástól. – Július 11-én kezdtünk, három edzésünk van egy héten, illetve egy tesztmérkőzés. Voltak ez idő alatt nem várt események, több játékosom is kiesett különböző okok miatt, illetve a Jászberény lemondta az utolsó felkészülési meccsünket. A találkozók nem alakultak jól, két riválisunktól is nagy vereséget szenvedtünk, ettől függetlenül nem dőlünk a kardunkba, voltak hiányzóink, de dolgozunk tovább és reméljük, a bajnokságban jobb eredményeket érünk el.

Történtek változások a miklósiak keretében, Kiss Csaba Tápiószelére, Polyák Dávid pedig Martfűre igazolt. Rab János abbahagyta, Kada Dániel és Képes Gergő pedig szünetelteti pályafutását. Csatlakozott együtteshez viszont Bojtok Tamás és Nagy Gábor Tószegről, illetve Puporka Milán a Vármegye II.-es Túrkevéről. Héder Attila és Farkas István hosszan tartó sérülésüket követően térnek vissza az együtteshez, Vona Ferenc pedig az U19-es csapattól került fel a felnőttekhez.

Így is vannak még hiányzók, ugyanis Buru Zoltán még a Megyei Kupa bronzmérkőzésén szedett össze egy sérülést, Földi Attila pedig lábtörését követően még csak könnyített edzést végez.

A távozók ellenére tehát az új igazolásokkal, illetve a sérülésből visszatérőkkel nem csökkent a Törökszentmiklós keretének létszáma, a teljes csapattal pedig az előző szezonhoz hasonlóan ismét a tabella elején, a dobogó közelében szeretne végezni a gárda. Ahhoz, hogy ezt tudja tartani a csapat, még bátrabb és eredményesebb játékot vár az övéitől Gergely Mátyás.

– Támadó szellemben szeretnénk fellépni, ahogy azt tavaly is tettük – tért ki együttesére a vezetőedző. – Ennek ellenére a rangadókon valószínűleg a biztos védekezésre alapozunk, hiszen mindennek ez az alapja. Ilyenkor többet kell birtokolnunk a labdát, és támadásban is fejlődnünk kell, mert az előző szezonban sokszor hektikusak voltunk elöl, ezen javítanunk kell.

Az első fordulóban a Miklós a Lurkó Focimánia vendégeként lép majd pályára, ahol Gergely Mátyásék számítanak egyértelműen a találkozó esélyeseinek, azonban nem szabad félvállról venniük a szezonnyitót.

– Sosem egyszerű az újonc otthonában kezdeni az idényt – beszélt a bajnokság első meccséről a tréner. – Nehéz dolgunk lesz, de szeretnénk érvényesíteni akaratunkat, és kihasználni azt, hogy rutinosabbnak számítunk ebben az osztályban. A Lurkó viszont bizonyára meg akarja mutatni, hogy nem véletlen jutott fel a Vármegye I.-be, lelkes és elszánt futballt várok a szolnokiaktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában