Labdarúgás

2023.11.18. 07:30

Élcsapatok csatáját hozza a hétvége a jászkunsági másodosztályban

A Besenyszög a Tiszaszentimrét fogadja, Apátin jászsági derbit rendeznek.

Rózsa Róbert

A csíkos mezes besenyszögi és a kékmezes apáti csapatra is kemény meccs vár

Fotó: Pesti József

Ugyan még két forduló van hátra a 2023-as évből a megyei másodosztályban szereplő csapatok számára, de már most hétvégén eldőlhet, ki hajthatja téli álomra a fejét az első helyen. Szombaton a Besenyszög a Tiszaszentimrét fogadja, márpedig ez a két együttes karöltve halad a Vármegye II. élén. Jelenleg a utóbbiak vezetnek 27 ponttal, de ugyanennyi van vendéglátójának is. A Szentimre épp hétmeccses győzelmi szériában van, és ha legyőzik a szögieket, övék lehet az őszi elsőség. A Besenyszögnek pedig épp egy Szentimre elleni,  5–1-es vereség az egyedüli „szégyenfoltja” az idényben. Az újonc gárda kilenc mérkőzés óta veretlen, és bizonyára az is motoszkál bennük, hogy revansot vegyenek a szeptemberi zakóért.

 

Rangadót vívnak a Jászságban is: a harmadik Jászapáti a negyedik Jászalsószentgyörgyöt látja vendégül. A címvédő Apáti múlt héten, az Abádszalók elleni 4–1-es győzelemmel zárta le hárommeccses mélyrepülését, és ha nyer – lévén egy mérkőzéssel kevesebbet játszott – az első hely közvetlen közelében maradhat. De győzelmekkel hangolt a Szentgyörgy is: a Jászboldogházát (4–0) és a Tiszajentő (4–2) keserítették el, és ha nyernek, megelőzik az apátiakat.

A 14. forduló párosításai: Szombat: Abádszalók–Jászárokszállás, Jászboldogháza–Tiszajenő, Fegyvernek–Kunmadaras 13.00. Vasárnap: Besenyszög–Tiszaszentimre, Jászapáti–Jászalsószentgyörgy 13.30. Szabadnapos: Túrkeve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában