Kosárlabda

2023.11.08. 16:03

Győzött, és ezzel továbbjutott a Hepp Kupában a Jászberény

Továbbjutott a Hepp Kupa második fordulójából a Jászberényi KSE csapata, miután 11 ponttal nyert az ugyancsak második ligás Budafok otthonában.

Varga Csaba

A fehérmezes berényiek továbbjutottak a Hepp Kupában

Fotó: Pesti József

Budafoki KK–Jászberényi KSE 68–79 (15–21, 18–21, 20–19, 15–18)

Budafok, 150 néző. V.: Horváth Cs., Sentényi B., Gombos M. 

BKK: Moravcsik 6/3, Swanson 7, Dormán 19/9, Hajnal  9/9. Varga D. 6. Csere: Piukovics 11/3, Siklós 6/3, Lucey 4/3, Garai. Edző: Károly Máté.

Jászberény: Dunai 5, Kucsora 14/6, Boka-Magó 6/3, Meleg 24/3, Rátvay 4. Csere: Mester 11/9, Oroszi 9/9, Dékány 4, Német Á. 2, Horváth N., Pilinszki. Edző: Puskás Artúr.  

Mindkét csapat tartalékosan várta az összecsapást, a hazaiaktól Tursics Krisztián és Tóth Balázs, míg a berényiektől amerikai légiós, Jordan Santiago hiányzott sérülés, illetve családi okok miatt. Egyébiránt a felek idén a bajnoki küzdelmekben már összemérték az erejüket, október 6-án 90–87-es JKSE siker született a budafoki Promontor utcai csarnokban. Az elmúlt hétvégi bajnoki kör egyik csapatnak sem hozott szerencsét, mindkettő hazai pályán, szoros csatában kapott ki, a Budafok a Pécstől, míg a Berény a Miskolctól.

Igazából a kupában sem mutattak semmi újat egymásnak a csapatok, inkább a küzdelem dominált, sok volt a hiba mindkét oldalon. Eladott labdák, technikai hibák váltogatták egymást. A meccsen szinte végig vezető vendégek javára az döntött, hogy némileg pontosabban dobtak és higgadtabban kosárlabdáztak, mint vendéglátóik. A lényeg, hogy az elmúlt évadban kupaelődöntős jászberényiek várhatják következő ellenfelüket. A bajnokságban pedig vasárnap este a harmadik helyen álló BKG Príma Akadémia vendégei lesznek Kucsora Csabáék.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában