Kosárlabda

2023.11.30. 07:30

Itt a nagy feladvány a Jászberénynek: eddig hibátlan csapat otthonában lépnek pályára

Piszok nehéz napra virradt a Jászberény NB I/B-s csapata: veretlen fővárosi csapat otthonában lépnek pályára csütörtökön.

Rózsa Róbert

Kucsora Csaba (labdával) tripláira is nagy szüksége lesz a Jászberénynek a fővárosban

Fotó: Pesti József

Terebélyes forduló következik a másodosztályú kosárlabda-bajnokság résztvevői számára. A 11. kör már csütörtökön megkezdődik, és pénteken, szombaton, vasárnap is rendeznek mérkőzést. A csütörtöki nyitómérkőzésen épp a Jászberény csapata kezdi meg a fordulót, méghozzá egy roppant nehéz ellenféllel szemben.

Puskás Artúr vezetőedző csapata ahhoz a Vasas Akadémiához utazik, amely gárda még veretlen a szezonban, tíz meccsből tíz győzelem díszeleg a nevük mellett, sikereik közt ráadásul több nagyarányú győzelem is akad. Ennek nyomán kéz a kézben haladnak a listavezető PVSK-val az alapszakasz-elsőségért. Utóbbi mérkőzéseiken azonban nem remekeltek, egylabdás meccsen nyertek a TF ellen (88–85), és a Nyíregyháza ellen is igen erősen rezgett a léc (60–59). A világbajnoki bronzérmes német Stephen Arigbabu által edzett fővárosiak ráadásul mindössze három napot pihenhettek a nyírségiekkel szemben megvívott, teljes erőbedobást igénylő találkozót követően, így a jászberényiek reménykedhetnek, talán ellenük megbotolhat még hibátlan piros-kék alakulat.

A négy győzelemmel és hat vereséggel jelenleg az alapszakasz hetedik helyén álló Jászberénynek a mostani az ötödik mérkőzése lesz novemberben. A mérleg nem valami fényes: a Fót elleni diadal (102–86) mellet háromszor is alulmaradtak. Ráadásul a friss emlékek is okozhatnak még rémképeket a berényi játékosok álmaiban, mivel a MAFC közel negyven pontot vert rájuk múlt csütörtökön a Bercsényi csarnokban (78–115).

A küldetés tehát nehéz, de hogy lehetetlen-e, az 18.30-kor a Sport11 Központban esedékes találkozón kiderül.

Térségünk másik csapata, a Cegléd pedig szombaton lép majd pályára. Az utóbbi hetekben magára találni látszó gárda a sereghajtó Nyíregyházát fogadja.

Az NB I/B. 11. fordulójának párosításai:

Csütörtök: Vasas Akadémia–Jászberény 18.30. Péntek: PVSK–Fót 17.00, Budafok–MEAFC 19.30. Szombat: Óbudai Kaszások–BKG PRIMA Akadémia 16.45, Cegléd–Nyíregyháza 17.00, Salgótarján–MAFC 18.00. Vasárnap: DEAC U23–TF 18.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában