Kosárlabda

2023.12.31. 08:45

Jovanovics: „a mi hibánkból nyert a Paks”

Nem kertelt az Olajbányász egyből 28 pontig jutó új szerzeménye a paksi vereség után.

Rózsa Róbert

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Mint írtuk, a Szolnoki Olajbányász szoros mérkőzésen vereséget szenvedett Pakson, a 2023-as év utolsó találkozóján. A mérkőzés után Szarvas Gábor, az Olajbányász vezetőedzője, valamint Sztrahinja Jovanovics, a csapat Pakson debütáló irányítója értékelt.

Végig kiélezett volt a csata, a második félidőre lassabban jöttünk ki, a Paks ezt kihasználta és második szándékú kosarakkal, illetve kontrákkal visszajöttek a meccsbe – összegzett Szarvas Gábor. Szerinte a paksi Mario Ihring a szezon eddigi legjobb játékát produkálta, remekül reagált a Szolnok taktikai módosításaikra, védekezésére.

– Ha teljes csapattal tudunk játszani, akkor úgy gondolom a legmagasabb szinteteken fogunk tudni kosárlabdázni és nagy dolgokat érhetünk el még ebben a szezonban – mondta, arra utalva: Pakson az Olaj két fontos játékosa, Rudner Gábor és Lukács Norbert sem léphetett pályára. Hozzátette, dolgoznak tovább, a Sopron ellen javítani szeretnének.

– Kemény mérkőzésen kaptunk ki. Ugyan ez volt az első meccsem, de mindenképpen nyerni szerettünk volna – fogalmazott az Olajbányász újdonsült irányítója. Sztrahinja Jovanovics úgy látta, a Paks sok nehéz kosarat szerzett, összességében a második félidőt nagyon lassúan és gyengén kezdte a Szolnok.

Ez egy tökéletes pillanat volt a Paks számára, hogy visszajöjjenek a meccsbe. Sok kosarat engedtünk második szándékból és tranzícióból is, a mi hibánkból nyerték meg a találkozót.

Hozzátette ugyanakkor, szerinte bőven van keresnivalójuk az idényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában