Vívás

2023.12.04. 12:56

Kétszeres olimpiai bajnok: „Imádom a szolnoki Olimpicit!” – galériával

Több mint hatszáz fiatal tehetség lépett pástra hétvégén, az Olimpici versenysorozat szolnoki állomásán, amelyet a kétszeres olimpiai bajnok díszvendég is méltatott.

Rózsa Róbert

Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, a verseny díszvendége méltatta az Olimpici versenysorozat szolnoki állomását

Fotó: Nagy Balázs

Pasaport Romania, Passport Ukraine, Reisepass Deutschland. Halmokban álltak az útlevelek péntektől vasárnapig a B. Nagy Pál Sportcsarnokban, ahol az Olimpici versenysorozat szolnoki állomására gyűltek össze Európa-szerte a vívótehetségek.

Nem túlzás, hogy ezen a három napon Szolnok volt a vívás fővárosa: hét ország hatszáznál is több versenyzője kötött be a Véső úton. A legtöbb persze a magyar versenyengedélyből volt, amelyek között akadt jócskán szolnokiból is.

Az engedélyek mögött két hatalmas serleg díszlett „Olimpici vándordíj, alapítva 2023.” felirattal. Az idei sorozatra ugyanis azt eszelték ki a szervezők, hogy a legkisebb, 10 éves korosztálytól indulva a fiúk és lányok között is minden egyes állomás győztese hazaviheti a trófeát a következő versenyig. Ez így megy serdülő korukig, aki a legtöbbször megnyeri, végleg hazaviheti azt. De persze nem csak a kupáért érdemes vívni a szolnoki Olimpicin.

Imádom a szolnoki Olimpicit. Annyira családias, hogy szinte már nem is verseny, hanem az adventi készülődés része

– árulta el lapunknak Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, a szolnoki verseny díszvendége. – Fantasztikus, hogy egy versenyen ennyi vívópalántát látunk. Azt jelzi, hogy megvan az utánpótlás. Vívóként, anyaként pedig azt látom, hogy a gyerekek jó közösségben vannak – mondta az egykori klasszis.

– Mindegy, hogy mit sportol az ember, csak sportoljon. Ti ezen felül egy fantasztikus sportágat választottatok: a vívás a hagyományaival, a koncentrálással az egyik legmagyarabb, legcsodálatosabb sport – fejtette ki a verseny megnyitóján a rendező Szolnok Sportcentrum-Sportiskola ügyvezetője. Rózsa József rámutatott, aki az első szolnoki Olimpicin indult, az ma már húszéves, felnőtt vívó, hiszen 2007 óta ad otthont Szolnok az Olimpicinek. – Idén, a Véső Úti Sportközpontban 12 versenyt rendeztünk. Voltak köztük országos döntők is, de ez a legünnepibb, hiszen közeledik a karácsony, és Barcsikné Szatmári Edina szakosztályvezető vezetésével mindig igyekszünk meghitt hangulatot teremteni – mondta az ügyvezető.

Három szolnoki versenyzőnek pedig konkrét ünnepelnivalója is akadt. A versenyen harmadik helyen végzett a 10 évesek között Suhajda Benedek, a serdülő lányok között Juhász Hanna az ötödik helyet szerezte meg, míg a 13 éveseknél Köles Keve a nyolcadik helyre ért oda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában