Kosárlabda

2023.12.08. 21:06

Őrület az Olaj-csarnokban: egy nevet skandált percekig a közönség a győztes meccsen – galériával

„Pályára tüntették” kedvencüket az Olaj-szurkolók, Demajeo Wiggins „beszállt” az NB I.-be, Clay megsérült, a Szolnok simának induló, végül keserves meccsen nyert, és megelőzte a tabellán pénteki ellenfelét. Off topic: Ferencz Csaba még mindig szenzációs.

Rózsa Róbert

Simának induló, végül nagyon szoros mérkőzésen nyert a fehérmezes szolnoki csapat a körmendiek ellen

Fotó: Mészáros János

Olyat is ritkán látni, amit a pénteki NHSZ-Szolnoki Olajbányász–Egis Körmend találkozó harmadik negyedében. Az Olaj-tábor néhány perccel a második félidő kezdete után kórusban elkezdte pályára követelni egyik kedvencét, a mindig agilisan játszó Révész Ádámot. A center kiintett: köszöni a szurkolók szeretetét, de Miodrag Rajkovics vezetőedző ekkor még nem küldte a parkettre.

Csakhogy a szolnoki drukkerek nem tágítottak: perceken át követelték „Ádit”, a végén már a csarnok egész közönsége. Mindezt ráadásul a mérkőzés legkritikusabb időszakában, akkor, amikor a Körmend leolvasztotta az Olaj egész első félidejében őrzött, bő tízpontos előnyét.

Már csak néhány pont volt a szolnoki előny (54–50), amikor a 24. percben először kitört a hazaiak üdvrivalgása: Révész beállt. És ekkor valami meg is állt, méghozzá a körmendiek felzárkózása. A második üdvrivalgás a 34. percben jött, amikor a center egymás után második hárompontosát vágta be, visszaállítva a mintegy tízpontos Olaj-előnyt (73–64). A harmadik ünneplés pedig a végső dudaszó után jött, amely pillanatban a Tisza-partiak megnyerték a meccset (79–73), helyreállítva maguk és szurkolóik lelki békéjét a múlt vasárnapi, Falco elleni vereség után.

De nem csak Révész, az egész Olajbányász nagyon akart bizonyítani. Már az első negyedben olyan hozzáállással lepték meg a közönséget, amelynek ugyancsak örülnének minden összecsapáson, igyekeztek elmarni minden lepattanót, lefülelni minél több körmendi passzt.

Pedig Miodrag Rajkovics szolnoki vezetőedző kihagyta a kezdőből a rendre jól játszó Dustin Thomast, kezdett viszont a sérüléséből nem oly' rég visszatért Demajeo Wiggins, aki az előző mérkőzésein haloványan teljesített.

De nem úgy a Körmend ellen! A hórihorgas center az első tíz percben 12 pontot és 5 lepattanót tett a közösbe – gyakorlatilag az ő vezetésével, egy 12–1-es etapot is hozva, építették ki azt a bizonyos előnyt.

A Körmend a még 38 évesen elképesztően játszó klubikon, Ferencz Csaba tripláival előbb látótávolságban maradt, majd elkezdte ledolgozni hátrányát. De végül ugyebár nem tudtak fordítani, így pedig az Olajbányász a tabellán is megelőzte a vasiakat.

Szolnoki szempontból üröm is vegyült az örömbe, mert a 38. percben Jr. Clay egy rossz lépésnél megsérült. A lábra állni nemigen tudó irányítót csapattársai támogatták le a pályáról. A találkozó utáni sajtótájékoztatón megkérdeztük, mit lehet tudni az állapotáról, de pontos információt már csak az idő rövidsége miatt sem tudtak adni arról, mennyire súlyos a fiatal irányító sérülése.

NHSZ-Szolnoki Olajbányász–Egis Körmend 79–73 (28–16, 15–17, 20–24, 16–16)

Szolnoki Városi Sportcsarnok, 1400 néző. Vezette: Földházi, Franyó, Farkas G.

Szolnok: Clay 4, Pallai 4, Eads 8/3, Lukács N. 11/3, WIGGINS 16. Csere: Rudner 3/3, Arabo, RÉVÉSZ 8/6, Thomas 8, LITTLE 13, Sebők A., Pongó 4. Edző: Miodrag Rajkovics.

Körmend: Takács K. 2, MORGAN 13, FERENCZ CS. 20/18, DURÁZI 15/6, Tolbert 11/3. Csere: Geröly, Sylla 2, Kis M., Djogo 10, Schmera, Tóth-Erdei. Edző: Kocsis Tamás.

Kipontozódott: Tolbert (39.)

Az eredmény alakulása.

2. perc: 4–3, 4. perc: 13–8, 6. perc: 19–9, 8. perc: 24–13, 12. perc: 31–16, 14. perc: 34–24, 16. perc: 38–26, 18. perc: 41–28, 22. perc: 45–38, 24. perc: 52–41, 26. perc: 54–50, 28. perc: 58–52, 32. perc: 65–59, 34. perc: 73–64, 36. perc: 75–66, 38. perc: 77–69.

Így látták a szakemberek:

Miodrag Rajkovics, az Olajbányász vezetőedzője: – Gratuláció jár a játékosaimnak, akik extrémen jól játszottak. Kiemelném a 20 szerzett asszisztot és a 43 lepattanónkat. A győzelmünk attól értékes, hogy mindenki részt vállalt belőle. Hosszú idő után először uraltuk a festéket Wiggins és Révész nyomán, így a kinti játékosainknak több területe maradt. Ezt szeretnénk megtartani, és még jobban dobni a hárompontosokat.

Kocsis Tamás, a Körmend vezetőedzője: – Megérdemelten nyert a Szolnok, gratulálok Révész Ádámnak, akinek a teljesítménye döntő volt. Kis dolgokban hibáztunk, nem koncentráltunk eléggé. Illetve amíg nem tér vissza legalább egy a sérült irányítóink közül, addig továbbra is nehéz helyzetben leszünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában