Labdarúgás

2024.02.04. 20:00

A bennmaradás a Lurkó Focimánia célja a szezon végén

A szolnokiak kedvező helyzetből várhatják a tavaszi folytatást, azonban vezetőedzőjük, Balázs Béla szerint több dologban is fejlődnie kell együttesének.

Kovács Levente

A szolnokiak (narancs mezben) javítanának gólkülönbségükön a második félévben

Fotó: Nagy Balázs

 A Lurkó Focimánia újoncként kezdte a szezont a vármegye I.-ben, célja pedig az volt, hogy gyökeret eresszen ebben az osztályban, ehhez pedig először a bennmaradást kell elérnie.

– A vártnál jobban szerepeltünk – értékelte az őszi idényt Balázs Béla, a csapat edzője. – Szoknunk kellett a vármegye I.-et az elején, de remek tapasztalat volt számunkra ez a félév. Elégedett vagyok a csapattal, ha a tabellára nézek. Maradt bennem viszont hiányérzet, ha kicsit jobban tudunk koncentrálni és fegyelmezettebbek vagyunk, akár három-négy ponttal többet is szerezhettünk volna.

Január 9-én kezdték a felkészülést a szolnokiak, akik hat edzőmeccsen már túl vannak a téli időszakban. Legyőzték a Szolnoki MÁV U17-es gárdáját (1–0), döntetlent játszottak a Kunhegyessel (3–3), a Tiszakécske U19-es csapatával (1–1), és a Tószeggel (0–0), illetve kikaptak a Jászberénytől (7–1), és a Rákóczifalvától (3–2). A vezetőedző azonban hangsúlyozta, a legfontosabb, hogy a csapat tudjon gyakorolni különböző játékelemeket, szituációkat, amelyeket majd a bajnokságban hasznosítani tud.

Nem készül már a csapattal Juhász Attila és Mihók Tamás sem, míg Vörös Gergő vélhetően Jászjákóhalmán folytatja karrierjét. Pótlásukat az U19-es együttesből próbálják megoldani a Tisza-partiak.

– A célunk egyszerű, a bennmaradás kiharcolása – tért ki a tavaszi idényre Balázs Béla. – Sok gólt kaptunk, és keveset  rúgtunk, ezen mindenképp javítanunk kell, hiszen a jobb gólkülönbség pozíciókat is jelenthet a tabellán. Szeretnénk fejlődni tavaszra a koncentrációban, erőnlétben és a csapategységben is, hogy biztosan sikerüljön elkerülnünk a kiesést.

 

A Lurkó Focimánia őszi eredményei:

Lurkó Focimánia–Törökszentmiklós 2–5, Jászberény–Lurkó Focimánia 5–1, Lurkó Focimánia–Kunszentmárton 1–1, Cserkeszőlő–Lurkó Focimánia 1–2, Lurkó Focimánia–Kunhegyes 2–1, Kenderes–Lurkó Focimánia 1–1, Lurkó Focimánia–Tiszaföldvár 0–5, Jászfényszaru–Lurkó Focimánia 6–0, Lurkó Focimánia–Szajol 1–4, Tószeg–Lurkó Focimánia 4–0, Lurkó Focimánia–Tiszagyenda 2–2, Rákóczifalva–Lurkó Focimánia 2–0, Lurkó Focimánia–Jánoshida 0–2, Lurkó Focimánia–Kisújszállás 2–1, Mezőtúr–Lurkó Focimánia 9–0.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!