Kézilabda

2024.02.29. 17:00

Bordás Réka piros lapot kapott, de nélküle is simán győzött a magyar válogatott

Szerda délután volt a női kézilabda Európa-kupa harmadik fordulója, ahol a magyar válogatott Svájccal mérette meg magát.

Molnár Kamilla

A meccs első félideje nehézkesen alakult, ráadásul a kenderesi Bordás Réka piros lapja okozott némi zűrzavart, de így is kétgólos vezetéssel vonultak a szünetre a mieink, 16–14.

A kenderesi származású Bordás Réka piros lapot kapott, így számára már az első félidőben véget ért a mérkőzés
Fotó: MKSZ

A második félidőben magasabb fokozatra kapcsoltak a mieink, ugyanis egyből három találattal indítottak. A lendület nem is apadt egészen a játék végéig, a svájciak hatékony támadása ellenére a magyarok védekezése hatásosabbnak bizonyult, így nagy előnyre tett szert Golovin Vlagyimir együttese. A különbség egyre nőtt a mérkőzés vége felé, és 12 góllal 38–26-ra győzött is Magyarország. 

A két gárda legközelebb szombaton csap össze az Európa-kupa következő fordulójában, Gümligenben.

– Nagyjából a tizenötödik perc után több volt a technikai hiba a játékunkban, és kihagytuk a helyzeteket. Amit megbeszéltünk, sikerült megcsinálni, csak a ziccereket nem tudtuk belőni, ezért volt csak kétgólos az előny a félidőben. Bordás Réka kiállítása okozott némi zűrzavart, Papp Niki és Füzi-Tóvizi Petra mellől gólokat kaptunk beállóból. Megbeszéltük a szünetben, hogy feljebb kell védekeznünk, nem a vonalon, ami a második félidőben sikerült, így kevesebb gólt kaptunk – nyilatkozta Golovin Vlagyimir, a magyarok szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában