Vízilabda

2024.02.13. 18:00

Elöl és hátul is remekelt a ceglédi együttes

A tavaszi rajton elszenvedett vereség és az odavágón született tatabányai győzelemért vett revans lehetősége is hajthatta a Ceglédet előre, amikor vízbe szálltak szombaton a tavaszi második fordulóban.

Jegesi László

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Erőfeszítéseit siker koronázta, hiszen végig vezetve magabiztos játékkal győzte le vendégét.

Ceglédi VSE–Tatabányai VSE 13–7 (5–2, 4–4, 2–1, 2–0)

Cegléd, 70 néző, vezette: Vályi Fanni, Varga Márk

Cegléd: HÖRÖMPŐ - ZEMAN 2, Hajdú K., BALLA 3, Nagy R. 2, Kovács M., Turcsányi. Csere: Magyar B. 2, CZIGÁNY 2, Leé, PATAKI G., BUKTA 2, Patonai. Edző: Sűrű Dezső.

Gól - lövésből: 33/13, ill. 28/7.

Gól - akcióból: 18/5, ill. 22/5.

Gól - emberelőnyből: 9/6, ill. 1/0.

Gól - büntetőből: 0/0, ill. 2/2.

Az első találkozó hiányzói ugyan már rendelkezésre álltak a hazaiaknál, ezúttal viszont Süveges Máté nem ugorhatott vízbe társaival. Az első percek gyors gólváltása után a negyed vége már a Ceglédé volt, még az utolsó másodpercre is maradt egy, amivel megalapozták Czigány Károlyék a mérkőzés menetét. A második felvonásban hamar közelebb zárkózott ugyan a Tatabánya, Balla Dominik hajrában született emberelőnyös találata azonban visszaállította a korábbi különbséget.

A második félidőben már jóval kevesebb gól született, a remek hazai védekezés megtette jótékony hatását. Az utolsó két játékrészben Sűrű Dezső csapata mindössze egy találatot engedélyezett ellenfelének – a negyedikben egyet sem – a találkozó végére hatra duzzasztva így a különbséget, 13–7.

Sűrű Dezső: – Az emberelőnyös helyzetek jó kihasználása mellett a védekezés volt a kulcsa a győzelmünknek. A második félidő különösen pazar módon sikerült ebből a szempontból, hiszen ellenfelünk mindössze egy gólt lőtt az utolsó két negyedben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában