Siker

2024.02.19. 14:30

Ezüstérmet szereztek a bercsényis lányok a grundbirkózó diákolimpián

A jászberényi Bercsényi Miklós Általános Iskola három grundbirkózó csapata is bejutott a diákolimpia országos döntőjébe, melyet február második hétvégéjén rendeztek meg a Kozma István Birkózó Akadémián.

Illés Anita

A Bercsényi Miklós Általános Iskola grundbirkózói jól vették az akadályokat a diákolimpián

Forrás: Beküldött fotó

Négy különböző korcsoportban közel kétszáz csapat nevezett idén a diákolimpia küzdelmeire. 

– A bercsényiseknél csak a II. korcsoportos fiúk véreztek el az országos területi döntőn, a többi csapat bejutott az ország legjobb 14 csapata közé – kezdte beszámolóját Kiss Attila testnevelő tanár

Elmondta, hogy az I. korcsoportos lányok szép sorban vették az akadályokat, először a birkózókból álló Kazincbarcikát verték hatalmas csatában 5:2-re, majd a Berettyóújfalut 7:0-ra. A 4 közé jutásért az Érd volt a szenvedő fél (5:2), majd az elődöntőben a komplett birkózókkal felálló Dél-Zselic (4:3). A döntőben újra a Kazincbarcikával találkoztak a jászberényi lányok, ezüstérmet szereztek. 

Kiss Attila kiemelte: a II. korcsoportos lányok is kitettek magukért, ebben a versenyszámban 45 csapat indult. A Bercsényi bejutott a legjobb 14 csapat közé, izgalmas mérkőzéseken a lányok végül a hatodik helyen végeztek. 

– Az I. korcsoportos kisfiúk is nagyot küzdöttek, de sajnos a hagyományos birkózó iskolákkal nem bírtak. Szoros mérkőzéseken vereséget szenvedtek a Mezőfalvától és az Érdtől. 52 csapat közül a 11. helyen zártak – fűzte hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában