Labdarúgás

2024.02.12. 06:55

Két meghatározó játékosa nélkül vág neki a tavaszi szezonnak a Szajol

Edzőváltás és jelentős játékosmozás jellemezte a Szajolt a téli szünetben, de a célja, hogy megismételje az őszi szereplését. A csapat jelenleg hatodik a vármegye I. tabelláján, de csak öt pont választja el a dobogótól.

Kiss Ádám

Donkó Kriszitánék célja a középmezőny eleje a vármegye I.-es bajnokságban

Fotó: Nagy Balázs

– Mozgalmasan alakult ez az időszak – foglalta össze a változásokat Donkó Krisztián, a csapat játékosa. – Távozott az együttestől Balogh Pál vezetőedző, akit az NB II.-ben szereplő Tiszakécske asszisztensedzőjének neveztek ki. Helyét Pap Erik és Bezzeg Tamás veszik át. Vincze Patrik Martfűre tette át a székhelyét, az ősszel hét gólt szerző Balázs Gerely pedig Kisújszállásra igazolt. A házi góllövőlistát vezető Németh Tamásra betegsége után még legalább öt fordulón keresztül nem számíthatunk.

A szajoliak elégedettek az őszi eredményekkel, bár Donkó szerint a Kunszentmárton elleni 1–1-es döntetlen, és a Jászberény elleni 1–0-s vereség alkalmával úgy érezték több volt a csapatban és megérdemelték volna a három pontot.

Erősítésként érkezett a csapathoz télen Hevesi-Tóth Tamás a Martfűtől, Szentmiklósi Dániel a Jászberénytől, és Erdélyi Richárd a Rákóczifalvától.

– Január másodikán kezdtük a felkészülést, heti három edzéssel – tért át Donkó a téli programra. – Idén három edzőmeccset játszottunk, a Zagyvarékas elleni 3–0-s győzelemmel kezdtünk. A Pest vármegye I. osztályban hatodik helyen álló Örkény elleni 3–3-as döntetlen kifejezetten pozitív eredmény volt. Meglepő választás lehet edzőpartnerként a Szolnoki MÁV, főleg annak tudtában, hogy 10–1-re kikaptunk. A célunk az volt, hogy 60 percig stabilan védekezzünk. Ez sikerült is, egy óra játék alatt a MÁV csak három gólt szerezett. Csapatunk egyetlen találatát a 14 éves Haris Botond szerezte. Negatívumként mind az edzés, mind a mérkőzés létszámot tudnám kiemelni. Elsősorban munkahelyi elfoglaltságok miatt sokan még az esti edzéseken sem tudnak részt venni.

– Két rangadóval kezdjük a tavaszi szezont, Jászfényszaru és Törökszentmiklós ellen. Vegyes érzéseim vannak a bajnoki rajttal kapcsolatban, mert képesek vagyunk jó eredményt elérni, de a felkészülés alatt egyszer sem tudtunk teljes kezdőcsapattal felállni, így nem kaptunk valós képet az együttes erejéről. A középmezőny elején szeretnénk zárni a bajnokságot, emellett a célunk az, hogy minél több lehetőséget adjunk a tehetséges fiataloknak.

A Szajol őszi eredményei: Szajol–Jászfényszaru 3–2, Törökszentmiklós–Szajol 4–0, Tószeg–Szajol 2–4, Szajol–Tiszagyenda 3–1, Rákóczifalva–Szajol 0–1, Szajol–Jánoshida 0–1, Szajol–Kisújszállás 3–1, Szajol–Mezőtúr  1–0, Lurkó Focimánia–Szajol 1–4, Szajol–Jászberény 0–1, KUTE–Szajol 1–1, Szajol–Cserkeszőlő 1–0, Kunhegyes–Szajol 4–5, Szajol–Kenderes 6–1, Tiszaföldvár–Szajol 7–0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában