Kosárlabda

2024.02.18. 21:26

Már nem Szarvas Gábor irányítja a Szolnoki Olajbányász csapatát

Szerb trénerrel vágnak neki a szezon hajrájának a piros-feketék.

Kovács Levente

Oliver Vidin a Szolnoki Olajbányász új vezetőedzője

Fotó: PAP/Leszek Szymański

Vasárnap este új vezetőedző érkezését jelentette be az NHSZ-Szolnoki Olajbányász. A klub beszámolója alapján a vezetőség értékelte a csapat eddigi teljesítményét, és úgy látta, új impulzusokra, irányvonalra és friss energiára van szüksége az együttesnek a szezon hátralévő részében.

Szarvas Gábor helyét így Oliver Vidin veszi át a továbbiakban, Szarvas azonban marad a klub kötelékében, a folytatásban az ellenfelek feltérképezésében és az elemzésekben vállal feladatokat.

A 46 éves szerb szakember az elmúlt öt idényben a lengyel bajnokságban dolgozott, a 2021/2022-es idényben a Slask Wroclaw csapatával bronzérmet szerzett, egy évvel később a Zielona Gora együttesével pedig megnyerte a lengyel kupát. Pályafutása során több éven keresztül vezetőedzőként tevékenykedett a finn BC Nokia gárdájánál, majd a szlovák BV Inter Bratislavát irányította, amellyel 2016/2017-es és a 2018/2019-es kiírásban bajnokságot nyert.

A Szolnoki Olajbányász jelenleg a harmadik az NB I.-ben tizenegy győzelemmel és tíz vereséggel, azonban csupán két siker választja a kilencedik, már nem rájátszást érő pozíciótól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában