Kosárlabda

2024.04.20. 21:46

Ceglédi rövidzárlat a fővárosban

A férfi kosárlabda NB I/B elődöntőjének első mérkőzésén simán kikapott a Ceglédi KE a MAFC otthonában.

Varga Csaba

Újbuda MAFC–Ceglédi KE 98–76 (21–28, 31–11, 21–15, 25–22)

MAFC: Polgárdy 7, ARCHIBALD 26/6, Pintér 6/3, BORDÁCS 13, Pápai 2. Csere: KOMMA 14/6, KATONA 11/9, Buzás 6, Biber 2, Herló 3/3, Misek 8. Edző: Lakits András.

CKE: HERENDIC 13/3, Dragasevics 10/6, Kertész 2, Csaba Gy. 21/6, CSORVÁSI 17. Csere: Velkey 6/6, Horváth M. 3/3, Zsók, Fodor M. 2, Várbíró, Horváth Á. 2. Edző: Sértő Ádám.

sport,kosárlabda,cegléd
A sötét mezes ceglédieknek nem termett babér a MAFC otthonában
Forrás: Hunbasket.hu

A felek mindkét alapszakaszbeli meccsét a MAFC nyerte, három hete a Hepp Kupa bronzmeccsén viszont a ceglédiek diadalmaskodtak. A CKE előnyére válhatott, hogy a Vasas legyőzése után hat napot pihenhetett, míg a MAFC-nak csupán három nap pihenő jutott a szerdai Nyíregyháza elleni sikert követően.

Az első negyedben még jól pörgött a ceglédi együttes, amely kontrolált játékkal hétpontos előnyt szerzett. A hazaiak nem ijedtek meg sebességet váltottak, sorra érték el pontjaikat, míg a CKE állva maradt, 52–39. A nagyszünet után mindent megtett a felzárkózás érdekében a vendégdárda, a MAFC azonban nem engedett a gyeplőn, tovább növelte előnyét. A zárófelvonás már nem hozott izgalmakat, a fővárosiak magabiztosan győztek.

Megérdemelten nyert a MAFC, a második negyedben volt egy öt-hat perces lefagyásunk, ami nem fér bele egy ilyen jó csapat ellen, ezt megbüntették és a folytatásban már nem engedtek vissza minket 

– mondta a lefújás után Sértő Ádám, a CKE edzője. 

– Voltak jó periódusaink a második félidőben, de ez nem volt elég arra, hogy szorossá tegyük a mérkőzést. Kiváló hangulatban játszhattunk, köszönjük a szurkolóinknak, hogy ennyien elkísértek és a záró dudaszóig bíztattak minket. Megyünk tovább, szerdán, Cegléden jön a következő felvonás, nem adjuk fel, szeretnénk jövő szombaton visszatérni a fővárosba.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc második meccsét szerdán 17 órától rendezik Cegléden.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában