Vízilabda

2024.04.06. 21:28

Nagy csatában verte a Fradi a Dózsát

A vízilabda OB I. felsőházának 5. fordulójában a Szolnoki Dózsa Praktiker három gólos vereséget szenvedett a címvédő, listavezető Ferencváros otthonában.

Varga Csaba

A felek alapszakaszbeli összecsapásán 12–11-es ferencvárosi győzelem született a Tiszaligetben. A szombati meccs előtt is azt mondta, Hangay Zoltán, a Dózsa edzője, hogy mindent megfognak tenni, hogy ismét egy jó meccset játszanak a Fradival. – Már az összecsapás elején arra kell törekednünk, hogy lassítsuk a hazaiak játékát, nehogy nagyon ellépjenek tőlünk, elvegyék az önbizalmunkat – tette hozzá a szakember.

A fehér sapkás szolnoki legénység jól helyt állt a címvédő, listavezető FTC otthonában
Fotó: Szolnoki Dózsa/Illyés Csaba

FTC-TELEKOM–SZOLNOKI DÓZSA PRAKTIKER 12–9 (5–3, 2–1, 2–5, 3–0) 

Komjádi uszoda, 500 néző. V: Berki, Bereczki. FTC: SZAKONYI – VIGVÁRI 3, Argiropulosz, JANSIK SZ. 3, Német T. 1, MANDICS 2, Pohl. Csere: Merkulov, FEKETE G. 3, Molnár E., Varga V., Nagy Á., Szabó B. Edző: Nyéki Balázs SZOLNOK: Bányai – Vámosi, PETŐ A. 4, VISMEG ZS. 1, Ágh, Jansik D. 1, Kovács G. 1. Csere: Pásztor, SZEGHALMI 2, Teleki, Ionescu, Böröczky, Cseh M. Edző: Hangay Zoltán Gól – emberelőnyből: 15/5, ill. 11/4 Gól – ötméteresből: –, ill. 3/2 Német Toni találatával indult a rangadó, de kisvártatva jött a szolnoki válasz Pető Attila jóvoltából. Nem ijedt meg és tartotta lépést nagynevű vetélytársával a vendégcsapat. Ám 3–3 után Jansik Szilárdék elmentek kétgóllal, sőt a folytatásban már 7–4 is volt az állás.

A térfélcser után viszont egy szenzációs negyedet produkált a Dózsa. Előbb Szeghalmi Zsombor szépített, majd Pető duplázott, de a két Fradi gólra Vismeg Zsombor és Kovács Gergő is válaszolt. Így 9–9-es állásról indult záró felvonás. A további szolnoki gólok elmaradtak sajnos, míg a zöld-fehérek a Vigvári Vendel–Dusan Mandics duó három vezérletévél behúzták a rangadót.

Három negyedig jók voltunk, de bosszant, hogy az elsőben öt gólt kaptunk. Utána nagyszerűen védekeztünk emberhátrányban, sokáig Mandicsot is jól fogtuk, de az utolsó negyedben ő jelentette a különbséget. Nagyon elfáradtak a játékosaim, büszke vagyok rájuk

 – mondta a lefújás után Hangay edző.

További eredmények: Vasas–Szeged 17–8, Honvéd–Kaposvár 14–9, OSC–BVSC 10–12.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában