Vízilabda

2024.04.06. 12:00

A Szolnoki Dózsa győzelme szenzáció lenne a fővárosban

A listavezető Ferencvárossal mérkőzik meg a Szolnoki Dózsa az OB I. középszakaszának ötödik fordulójában. Taktikailag jól felkészülten várják Hangay Zoltánék a világklasszisok elleni összecsapást.

Kiss Ádám

A hazaiak kapitánya, Varga Dénes, valamint a Szolnoki Dózsa vezetőedzője, Hangay Zoltán jól ismerhetik egymást, ugyanis egy oldalon küzdöttek a 2017-ben Bajnokok Ligáját nyert Dózsa együttesében. Ezúttal azonban a legjobb négy közé jutásért folytatott harc során találkozik újra egymással a két egykori csapattárs.

Szolnoki Dózsa, vízilabda, Hangay Zoltán
Fontos szerepet kap majd a taktika a Szolnoki Dózsa játékában a Ferencváros ellen
Fotó: Nagy Balazs

A szemben álló felek tétmérkőzésen legutóbb az alapszakaszban mérkőztek meg november közepén a Tiszaligetben. Bár azon az összecsapáson a Dózsa a félidőben még három góllal vezetett, a mérkőzés hajrájában már egyenlő volt az állás, az utolsó másodpercben kapott góllal pedig a vendégek szerezték meg a győzelmet az öt találatig jutó világklasszis, Dusan Mandics vezetésével.

Jól kezdték a rájátszást Hangayék, három győzelmük mellett csupán a felsőházi tabella sereghajtója, a Honvéd elleni zakó lehet fájó. A Szolnok – amely Schmölcz Norman játékára kézsérülése miatt továbbra sem számíthat – jelenleg a tabella negyedik helyén áll, de csupán két pontra van lemaradva mögötte az OSC.

A Ferencváros veretlenül nyerte meg az alapszakaszt, majd a papírformának megfelelően a rájátszás eddigi meccsein is győztesen szállt ki a medencéből, ráadásul Nyéki Balázs együttese a Bajnokok Ligájában is hibátlan mérleggel száguld a négyes döntő felé.

– Megpróbáljuk a Fradi ellen azt, ami a szezonban eddig még senkinek sem sikerült – nyilatkozott lapunknak Hangay. – Rájuk akarjuk erőltetni a mi játékunkat. Ha az első negyedben lelassítjuk a támadásaikat, és nem hagyjuk őket nagyon ellépni, akkor szoros meccset játszhatunk a kilenc világbajnokkal felálló hazaiak ellen. Mindent megteszünk a győzelemért, mert nem mindegy, hogy milyen szájízzel hagyjuk el a medencét. A középszakaszból ezen kívül már csak két meccs van hátra, és mindkettőt nyernünk kell, ha a négyes döntőbe akarunk kerülni.

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti szombaton 18:45-től a Császár-Komjádi Sportuszodából.

A forduló további mérkőzései: szombat: Vasas–Szeged, 16.00, Honvéd–Kaposvár, OSC–BVSC, 19.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában