Galériával

2024.05.02. 06:55

Az agrárminiszter jelenlétében csendült fel a vadászhimnusz a karcagi Múzeumparkban

A Múzeumparkban tartotta jubileumi rendezvényét a megalakulásának 150. évfordulóját ünneplő Karcagi Nagykun Vadásztársaság szerdán. A megjelenteket Hubai Imre Csaba elnök köszöntötte.

Daróczi Erzsébet

Dr. Nagy István agrárminiszter beszédében a természet, a vad és az ember alkotta egyensúly fenntartásának fontosságáról is szólt, példaként említve az ország egyetlen olyan szervezetét, a Karcagi Nagykun Vadásztársaságot, amely hosszú emberöltők óta végez felelős munkát és jelent támaszt a helyi közösségeknek. 

Díjalkat is átadtak a karcagi ünnepségen
Fotó: Daróczi Erzsébet

– A kerek évforduló azonban feladatokat is ad a jövőt illetően, hiszen hazai vadállományunk a nemzeti kincsünk, s ezzel az értékkel felelősen kell gazdálkodnunk, hogy megőrizzük a jövő generáció számára – hívta fel a figyelmet a tárcavezető. 

A vadásztársaságot köszöntötte még dr. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a Nimród vadászújság főszerkesztője, Fehér Sándor, a NEFAG Zrt. vezérigazgatója, dr. Kovács Sándor, az OMVK vármegyei elnöke, Szepesi Tibor, Karcag polgármestere, dr. Berkó Attila főispán, valamint F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő is, akik szintén elismeréssel szóltak a karcagi vadászok munkájáról, a vadgazdálkodásról.

 

A vadászhimnusz után őzbak teríték ceremóniát mutattak be. Dr. Nagy István elismerő oklevelet adott át Hubai Imre Csabának a jeles évforduló alkalmából, a Vadászkamara Aranyérmét pedig dr. Jámbor László, az Országos Vadászkamara elnöke adta át az elnök részére.

Tömöry Zoltán fővadász Hivatásos Vadász Aranyérmet vett át dr. Kovács Sándortól, az OMVK vármegyei elnökétől.  A Karcagi Nagykun Vadásztársaság tavaly alapított Mikola Zoltán-díját most adták át először, amelyet dr. Fábián Lajos nyugalmazott sebész főorvos vehetett át Hubai Imre Csaba jelenlegi és Kun Lajos korábbi VT elnöktől. Emléklapot és ajándéktárgyat 40-en vehettek át a vadásztársaság tagjai, támogatói közül.

A nap során kutya és madárbemutatót is tartottak, a gyermekeket pedig kézműveskedésre várták. A helyi és környékbeli vadászok vadételeket készítette, a színpadon pedig különböző kulturális műsorokról gondoskodtak a szervezők. A nap jó alkalom volt a kikapcsolódásra, a vadászcsaládok találkozójára is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában