Vízilabda

2024.03.24. 06:55

Rossz napot fogott ki a Dózsa a fővárosban

Az élvonalbeli vízilabda-bajnokság középszakaszának 3. fordulójában a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata simán kikapott a Bp. Honvéd fővárosi otthonában.

Varga Csaba

A szolnokiak két győzelemmel rajtoltak a középszakaszban, míg a Honvéd mindkét meccsét elveszítette, mivel a felek egyaránt a négy közé jutásért küzdenek korántsem volt mindegy, hogy milyen eredmény születik. Repülőrajttal indultak a hazaiak, akik már 6–2-re vezettek a második negyed elején. A szolnoki gárda azonban visszajött a meccsbe és 7–5-re felzárkózott. Az egyenlítés helyett azonban 39 másodpercen belül két gólt lőttek a vendéglátók. Sőt a zárónegyedre el is dőlt a meccs, hiszen 13–7-es állás után már nem volt esélye a pontszerzésre a rossz napot kifogó Tisza-parti legénységnek.

EPS-BP. Honvéd–Szolnoki Dózsa Praktiker 15–10 (4–2, 5–3, 4–2, 2–3) 

Kőér utca, 200 néző. Vezette: Kollár Gy., Tóth K. 

HONVÉD: FARKAS D. – Kiss B., EKLER B. 4, HESSELS S. 2, Simon H. 1, Vadovics V. 2, Gregor. Csere: Fejős 1, Ekler Zs. 1, HESSELS B. 2, Kevi 1, Szépfalvi, Baksa . 1. Edző: Szivós Márton 

SZOLNOK: Bányai – Kovács G., Pásztor 1, Jansik D. 1, Ágh, SZEGHALMI 2, Vismeg Zs. 1. Csere: Józsa (kapus), Pető A. 1, Teleki 1, IONESCU 1, Vámosi, Simon D. 1, Böröczky 1. Edző: Hangay Zoltán 

Gól - emberelőnyből: 7/2, ill. 12/6 

Gól – ötméteresből: 3/3, ill. – 

Így látták a szakemberek a meccset:

Szivós Márton: – Azt láttam a játékosoktól, amit elterveztünk, büszke vagyok rájuk. Olyan helyzetbe kerültünk, hogy a győzelmekbe kell menekülnünk, szerencsére ezúttal taktikailag minden összeállt, és a hozzáállás is tetszett. 

Hangay Zoltán: – Megérdemelte a győzelmet a Honvéd, tizenöt gólt lőtt, a játék minden elemében jobb volt nálunk. Értetlenül állok a védekezésünk előtt, nem koncentráltunk megfelelően, de sportemberek vagyunk, fel kell állnunk, hiszen további fontos meccsek várnak ránk.

A forduló további eredményei: Szeged–BVSC 9–10, Kaposvár–OSC 8–10, csütörtök: FTC–Vasas, (tv: M4 Sport) 20.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában