Kosárlabda

2024.04.15. 10:00

Az elődöntőbe jutott a ceglédi kosárcsapat

A másodosztályú kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének második meccsén a Ceglédi KE simán, húsz ponttal verte a Vasas Akadémia legénységét, ezzel az elődöntőbe jutott, ahol a MAFC–Nyíregyháza párharcának győztese lesz a vetélytársa.

Varga Csaba

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc első összecsapását nem kis meglepetésre az alapszakaszban hatodik ceglédi gárda nyerte a harmadik Vasas Akadémia fővárosi otthonában. Így már csak egy győzelemre álltak a kék-sárgák az elődöntőbe jutáshoz.

Csaba György, Ceglédi KE
Csaba György (labdával) ismét a mezőny legeredményesebb emberének bizonyult
Forrás: Facebook/Ceglédi KE

Ceglédi KE–Vasas Akadémia 84–64 (22–15, 18–11, 26–18, 18–20)

Cegléd 300 néző. Vezette: Nyilas I., Borgula Gy., Drenyovszki D.

CKE: HERENDIC 4, DRAGASEVICS 11/9, Kertész 2, CSABA GY. 23/6, Csorvási 6. Csere: Horváth Á., HORVÁTH M. 18/12, Zsók 8, Velkey 9/6, Berkics M. 3, Fodor M. Edző: Sértő Ádám.

Vasas: Takács D. 3/3, FEKETE V. 14/9, CSEH B. 22/6, Pleesz G., Olasz Á. Csere: Farkas A. 9/3, Pleesz Á. 6, Andrássy 2, Kelemen 8, Rosta, Bagó. Edző: Stephen Arigbabu.

Mindent bele! Harsogta a CKE B-közép, a kedvencek pedig megfogadták a jó tanácsot, nekiláttak a kosárgyártásnak, és már az első negyedben mutatós akciók végén szerezték pontjaikat. Sőt, a második negyedben a védekezésüket is felkeményítették, mindössze 26 pontot kaptak a nagyszünetig. A támadóoldalon pedig Dominik Herendic jobbnál-jobb labdákkal tömte társait, míg Csaba György alsó és felső posztról is szórta a gólokat. Sőt társai sem voltak restek, Veljko Dragasevics és a szezon felfedezettje, a húszéves Horváth Máté sem tudott hibázni. Mindenesetre az első félidő végén már 40–26-ra vezetett a CKE.

A fordulást követően tovább nyílt az olló, Dragasevics és Horváth pontjaival olykor sokkolta a fővárosiakat, a negyed végére 24 pontos különbséget építettek fel a vendéglátók. A záró felvonásban mindent elkövetett a felzárkózás érdekében a Vasas, de a ceglédieknek mindenre volt válaszuk. A hazaiak lényegében magabiztosan legyőzték a párharc előtt jóval esélyesebbnek tartott ellenfelüket, és fennállásuk legjobb eredményét elérve a legjobb négy közé jutottak. Nem véletlen, hogy lefújás után felállva ünnepelték a játékosokat a CKE szurkolói. Az elődöntőben a MAFC–Nyíregyháza páros csata győztesével találkoznak majd.

– Végig domináltunk a párharcban – mondta hírportálunknak Sértő Ádám, a CKE edzője. – Büszke vagyok a fiúkra, mert mindenki félretette az egoját, igazi csapatként játszottak. Alapjában véve támadószellemű csapat vagyunk, de a védekezésünk is nagyon összeállt az elmúlt időszakban. Novemberben vettem át az együttest és nagy utat tettünk meg az elmúlt öt hónapban. Mindegy, hogy a MAFC vagy a Nyíregyháza lesz az ellenfelünk az elődöntőben, nem akarunk megállni.

További eredmények: Nyíregyháza–MAFC 76–88 (az állás: 1–1), TF-BP–PVSK 83–90 (végeredmény: 0–2), Phoenix-MT Fót–BKG Príma Akadémia 77–72 (az állás: 1–1).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában