Fejlesztés

2024.04.20. 08:30

Műfüves játékteret adtak át a Szolnokon – galériával

A néhány hete használatba vett létesítmény hivatalos átadására pénteken késő délután került sor.

Jegesi László

A régi, már elhasználódott füves pálya helyett nemrégiben műfüves játéktér épült a Szolnoki MÁV FC utánpótlásbázisán. A három évvel ezelőtt tehetségközponttá kinevezett egyesületben futballozó fiatalok számára ezzel újabb dimenzió nyílik a jövőben tehetségük kibontakoztatására. A néhány hete használatba vett létesítmény hivatalos átadására pénteken késő délután került sor.

műfüves pálya, Szalay Ferenc, fejlesztés
Az átadáson jelen volt Szalay Ferenc polgármester is
Fotó: Nagy Balázs

Molnár Róbert moderátor bevezetőnek is szánt rövid megnyitója után Földi Sándornak a Szolnoki MÁV ügyvezetőjének adta át a szót a pályaavató szertartás indításaként. Az elnök úr mondandója elején tizenhárom évvel ezelőtre nyúlt vissza, amikor bátor vállalásnak minősítette akkori ígéretüket, miszerint több ütemben új pályákat létesítenek a rendelkezésükre álló területükön. Azóta sikerült is ezt megvalósítaniuk, sőt a három nagyméretű, egy 60x40-es, több kisebb, egy technikai, valamint a három lábtenisz pályával gyakorlatilag minden négyzetméter ki lett használva, ami lehetséges. Az új pálya az elhasználódott régi helyére létesült, az ügyvezető pedig megköszönte mindazok munkáját, akik a létesítmény magalkotásában valamilyen formában részt vettek. Rajtuk kívül Nyerges Zsolt többségi tulajdonos érdemeit is méltatta, valamint említést tett Csányi Sándor MLSZ elnökről, aki messzemenőkig támogatta a pálya megvalósításának ötletét és az irányítása alá tartozó szövetség anyagi forrásokkal is segítette a kivitelezést.

 

Az eseményt a klub labdarúgóin, edzőin és a gyerekek szülein kívül megtisztelte jelenlétével Szolnok város polgármestere Szalay Ferenc is, aki örömét fejezte ki, hogy itt lehet a rendezvényen és megköszönte a meghívást. Mondandójában kiemelte a sportolás jelentőségėt és azt, hogy ez az új pálya milyen sok fiatal labdarúgó fejlődését segítheti majd a jövőben. De kitért arra is a beszédében, hogy a mozgás mellett milyen jelentőséggel bír a tanulás is. Egyúttal biztatta a jelenlevő focista palántákat arra, hogy ne csak a pályán, az iskolában is képezzék magukat, hiszen – mint említette – igazán nagy focista csak kevesekből válhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában