Kézilabda

2024.04.18. 07:00

NB II.: Mezőtúri örömmámor Miklóson – galériával frissítve

A harmadik forduló mérkőzéseit rendezték meg a férfi NB II. Dél-Keleti csoportjában. A mezőtúri gárda nyerte a szomszédvárak csatáját, a Szolnok négypontos meccset nyert, míg a Túrkeve veszített a kiesési helyosztón.

Varga Csaba

A rangadó után továbbra is a Mezőtúr csapata vezeti az NB II.-es bajnokságot.

NB II, Székács KE, Mezőtúri AFC, kézilabda
A fehérmezes Székács KE nem tudta megállítani a Mezőtúrt, hetven gólos meccsen nyertek a vendégek az NB II. felsőházában
Fotó: Nagy Balázs

NB II., felsőház

Székács KE–Mezőtúri AFC 33–37 (19–14)

Törökszentmiklós, 300 néző. V.: Kiu G, Kiu T.

Törökszentmiklós: Berki – Holló 6 (2), Takács P. 4, Buday 5 (3), Csanádi 4, Szöllősi 6, Sütő 4. Csere: Subicz és Rizinger (kapusok), Dócs 4, Nyeső, Kovács A., Szikszay, Gelley. Edző: Szloska Krisztián.

Mezőtúr: Lipták – Tusjak 1, Murányi 5, Schnetter, Zvolenszki 7 (3), Csige 4 (1), Zalai 9. Csere: Molnár B. (kapus), Kovács T. 8, Soós 3, Lengyel, Losonc, Sárosi. Edző: Csizmadia Tamás.

Futószalagon, felváltva termelték a gólokat a felek az első negyedórában. Ezután a törökszentmiklósiak magasabb fokozatba kapcsoltak, masszív védekezéssel és remek helyzetkihasználással öt perc alatt 6–1-es etapot produkáltak. A 25. percre már hét gól volt a differencia a csapatok között, a vendégek azonban a félidő végére kozmetikáztak az álláson, 19–14.

A második játékrészben a Mezőtúr nyitott védekezésével szemben a hazai gárda nem igazán találta az ellenszert, a hajrára fordulva már 24–24-et mutatott az eredményjelző. A hazaiak próbálkoztak a hét a hat elleni támadójátékkal, de sorra ziccereket hibáztak. A magabiztos vendégeknek pedig minden sikerült, a Kovács Tamás, Zalai Csanád duó 14 gólt termelt fél óra alatt. Parádés második felvonásban mutatott játékuknak köszönhetően megnyerték a rangadót a mezőtúriak, és újra az élre álltak.

– A jó első félidei játékunk után érthetetlen módon összeomlottunk a folytatásban – mondta lapunknak Szloska Krisztián, a Székács edzője. – Nem tudom, hogyan lehet két egymással ennyire eltérő félidőt produkálni. Így nem érdemeltünk győzelmet a rangadón.

Csizmadia Tamás, a Mezőtúr edzője pedig ekképp nyilatkozott:

– Az első félidőben volt egy érhetetlen rövidzárlat a játékunkban. A térfélcsere után már jól szűrtük meg a Székács támadásait, elöl pedig ötletesen és eredményesen játszottunk. Örülünk a győzelemnek, hiszen sok év után sikerült újra meccset nyernünk Törökszentmiklóson. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy sokan elkísértek és biztattak bennünket.

További eredmények: Csömör–Újkígyós 43–36, Mizse KC–Orosháza 38–26, Üllői KSE–Makó KC 26–29.

A felsőház állása: 1. Mezőtúr 14 pont, 2. Orosháza 13, 3. Csömör 12, 4. Mizse KC 11, 5. Székács 11, 6. Makó KC 6, 7. Üllői KSE 4, 8. Újkígyós 1 pont.

NB II., alsóház

Kondorosi KK–Túrkevei VSE 34–25 (20–14)

Kondoros 50 néző. V.: Nagy L., Szekeres L.

Túrkeve: Kiss A. 1 – Keresztes M. 9 (3), Keresztes I., Simon I. 2, Debreczeni G. 5, Kelemen G., Szeremi 2. Csere: Jánosa (kapus), Lukács 5, Debreceni B. 1, Ács, Herczegh, Nagy I., Ratkai. Edző: Patocskai László.

A túrkevei csapat mindent megpróbált az alsóházi helyosztón, a hazaik azonban kontrollálták a játékot és magabiztos győzelmet arattak.

Szolnoki KCSE–Berettyó MSE 27–25 (15–9)

Szolnok 100 néző. V.: Bozó Z., Mezei Z.

Szolnok: Sárai-Szabó – Varga R. 1, Bagdi 3, Nagy A. 5 (1), Gál D. 1, Mihály Zs., Csibrány 6. Csere: Pallér és Boldog (kapusok), Kovács I. 4, Cselovszki 4 (1), Nyikos, Rékasi 1, (1), Arany 2, Lénárd, Szűcs H. Edző: Kovács Attila.

Jól kezdett a szolnoki legénység, amely a szünetig hatgólos előnyt épített fel. A második harminc percben úgy tűnt, hogy a hazaiak akár nagyobb gólkülönbséggel is nyerhetnek, a végjátékban azonban a vendégek csökkentettek hátrányukon.

További eredmények: Békés U21–Dabas II. 38–26, PLER U21–Pick Szeged III. 37–30.

Az alsóház állása: 1. Dabas II. 16 pont, 2. PLER U 21 12, 3. Pick Szeged III. 11, 4. Szolnok 9, 5. Kondoros 8, 6. Békés U21 6, 7. Berettyó MSE 6, 8. Túrkeve 4 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában