Kézilabda

2024.04.11. 10:00

Felőrölte ellenfelét a Székács az NB II. rájátszásában

Folytatódtak a rájátszás küzdelmei a férfi NB II. Dél-Keleti csoportjában. A felsőházban a listavezető Mezőtúr kikapott Lajosmizsén, míg a címvédő Székács hozta a kötelező győzelmet az Újkígyóssal szemben. Az alsóházban fontos pontokat szerzett a Túrkeve, a Szolnoknak pedig meg kellett elégednie a döntetlennel a rájátszás második fordulójában.

Varga Csaba

Ezzel véget ért a mezőtúri csapat tizenhárom meccsen át tartó győzelmi sorozata az NB II-ben.

NB II, Székács, kézilabda
A Székács védői (fehérben) kemény védekezéssel őrölték fel az Újkígyóst az NB II. felsőházának rájátszásában
Fotó: Facebook.com / Székács KE

 

NB II. felsőház

Székács KE–Újkígyós KC 34–27 (18–15)

Törökszentmiklós, 250 néző. V.: Babidorics B., Reszegi Cs.

Törökszentmiklós: Berki – Holló 8, Takács P. 5, Dócs, Csanádi 4, Szöllősi 2, Sütő 2 Csere: Subicz és Rizinger (kapusok), Nyeső, Szöllősi, Kovács A. 1, Szikszay 2, Buday 5 (2), Gelley 5. Edző: Szloska Krisztián.

Már a mérkőzés elején felvette a kesztyűt a vendégcsapat, amely nagy küzdelemre késztette a címvédő hazaiakat. Tulajdonképpen a második félidő közepén dőlt el az összecsapás, amikor 20–19-es állás után egy 7–1-es etappal Holló Alexék állva hagyták ellenfelüket, ezután már nem fért kétség a győzelmükhöz.

Szloska Krisztián: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de a végére kikerekedett a történet. Magabiztos győzelmet arattunk, elismerésem a csapatnak az újabb diadalhoz.

Mizse KC–Mezőtúri AFC 27–24 (11–14)

Lajosmizse 100 néző. V.: Bátori B., Szécsi-Lantos B.

Mezőtúr: Lipták – Zalai 5, Csige 4 (2), Kovács T. 6, Murányi 2, Soós B. 2, Zvolenszki 4 (1). Csere: Molnár B. (kapus), Tusjak 1, Schnetter, Sárosi, Losonc. Edző: Csizmadia Tamás.

Közel ötven percen át a listavezető mezőtúri gárda szája-íze szerint alakult az összecsapás. Az utolsó tíz percre feltámadtak a vendéglátók, a túriaknak pedig már semmi sem sikerült, így tizenhárom győztes mérkőzés után vereséget szenvedtek.

Csizmadia Tamás: – Igazából egész meccsen nem állt össze a támadójátékunk, az erőkézilabdát produkáló hazaiakkal szemben. Ennek ellenére is négy góllal vezettünk a második félidőben. Az utolsó tíz percre azonban felőrlödtünk, a mizseiek pedig élve lehetőségeikkel megnyerték a meccset. Készülünk a vármegyei rangadóra, vasárnap 17 órakor a Székács otthonában lépünk pályára.

További eredmények: Csömör–Makó KC 30–28, Üllői KSE–Orosháza 23–31.

A felsőház állása: 1. Orosháza 13 pont, 2. Mezőtúr 12, 3. Székács 11, 4. Csömör 10, 5. Mizse KC 9, 6. Makó KC 4, 7. Üllői KSE 4, 8. Újkígyós 1 pont.

NB II. alsóház

Túrkevei VSE–Berettyó MSE 29–24 (17–10)

Túrkeve 80 néző. V.: Biri Á., Kiss S.

Túrkeve: Kiss A. – Keresztes M. 7, Keresztes I. 3, Simon I. 4, Debreczeni G. , Kelemen G., Szeremi. Csere: Jánosa (kapus), Lukács 5, Ács 3, Herczegh 7 (1), Nagy I., Ratkai, Debreceni B. Edző: Patocskai László.

A túrkevei együttes hamar a gázra lépett a Berettyóújfalu elleni alsóházi helyosztón. A mérkőzésen hét gólt szerző Herczegh Jánosék jó védekezésből kiindulva sorra találtak be a berettyó kapujába, és már az első félidő végére megnyugtató előnyt építettek fel. A fordulást követően sem változott a játék képe, a keviek kontrollálták a játékot, és végül magabiztos győzelmet arattak.

Szolnoki KCSE–Pick Szeged III. 31–31 (16–15)

Szolnok 100 néző. V.: Gyulai Á., Takács D.

Szolnok: Pallér – Varga R. 3, Bagdi 6, Nagy A. 2, Gál D. 8, Mihály Zs. 2, Csibrány 6 (2). Csere: Boldog és Sárai-Szabó (kapusok), Kovács I. 1, Cselovszki 1, Nyikos, Rékasi 2, (1), Arany, Lénárd, Szűcs H. Edző: Kovács Attila.

A szolnoki együttes szinte végig négy-öt góllal vezetett a fiatal szegedi gárda ellen. A hajrá 31–28-as állásról indult, az utolsó percekben azonban a vendégek kiegyenlítették hátrányukat, így nyolc találatig jutó Gál Dánieléknek ezúttal meg kellett elégedniük a döntetlennel.

További eredmények: Kondoros–Dabas II. 35–39, PLER U21–Békés U 21 39–31.

Az alsóház állása: 1. Dabas II. 16 pont, 2. Pick Szeged III. 11, 3. PLER U21 10, 4. Szolnok 7, 5. Kondoros 6, 6. Berettyó MSE 6, 7. Békési U21 4, 8. Túrkeve 4.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában