Korcsoportos bajnokság

2024.04.04. 19:00

Nagyot lépett előre a szolnoki sakkélet ezzel a versennyel – videóval, galériával

Az ország minden szegletéből érkeztek a Korcsoportos Magyar Sakkbajnokságra, melynek a szolnoki Kőrősi Csoma Sándor Általános Iskola tornaterme ad otthont a héten.

Köllő Judit

A versenyzők az U8-as kategóriától egészen az U18-asig nevezhettek a megméretésre, melynek eredményeivel az Európa- és a világbajnokság felé is nagy lépést tehetnek a résztvevők.

sakkverseny
Vasárnapig tart a Korcsoportos Magyar Sakkbajnokság a Kőrösiben
Fotó: Mészáros János

A húsvéthétfő délutánján kezdődött, egész hetes rendezvényen összesen száznyolcvannégy versenyző méri össze tudását a vármegyeszékhelyen.

A Magyar Sakk Szövetség által szervezett versenyen vasárnap délután avatnak bajnokot, továbbá akkor ismertetik az Európa- és világbajnokságon résztvevők névsorát is.

– Most először szerveztünk Szolnokon magyar bajnokságot – árulta el hírportálunknak Horváth Csaba szervező. – A rendezvényre az ország minden szegletéből érkeztek versenyzők, így összesen 184 sakkozó méri össze tudását az egész héten át tartó seregszemlén. Az indulók között akadnak címviselő sakkozók is, az ő lépéseiket az egész világ követheti online formában.

 

A főbíra szerint Magyarország mindig is erős volt a sakkban.

– Ha visszatekintünk az elmúlt 15-20 évre, akkor láthatjuk, hogy remek korcsoportos bajnokaink voltak. Nyilván a koronavírus-járvány időszaka erre is hatással volt, de mostanában újra megjelent az a gyermeksereg, mely komolyabban is érdeklődik a sportág iránt. A mostani megméretésen például akad olyan fiatal is, aki 2018-as születésű, ami bevallom, melengeti a szívem. Mindez azt bizonyítja, hogy a sportnak igenis van jelene és jövője is! – fűzte hozzá a szakember a szolnoki versenyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában