Evezés

2024.05.14. 17:00

Evezős érmek a serdülők nemzetközi versenyén

Idén a csehországi Brnóban rendezték meg az Olimpiai Reménységek Versenyét, amelyről a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola evezősei két bronzéremmel és egy negyedik hellyel tértek haza a serdülő válogatott tagjaiként.

Pálmai Kornél és Varga Milán két versenyszámban is rajhoz álltak  A kormányos nélküli négyesben, amelynek felkészítője Molnár Dezső és Puruczki Ákos volt, Moór Ádámmal és Dabup Benjaminnal (Szeged) kiegészülve a harmadik helyen futottak be, kormányos nyolcasban pedig szintén a dobogó legalsó fokára állhattak a Moór Ádám, Dabup Benjamin (Szeged), Mezőzi Márton, Klauber Zénó (Csepel), Makai Samu (Győr), Polónyi Ádám (Vác), Jakabovits Dániel (kormányos) evezős csapat tagjaként. 

Evezés, Molnár Dezső, Pálmai Kornél, Varga Milán, evezős
Molnár Dezső tanítványai bronzérmet szereztek a brnói Olimpai Reménységek Versenyén
Fotó: Bence Szlovak / Forrás: hunrowing.hu

A szintén szolnoki Rékási Márton és Orbán Benedek, a Danubius Nemzeti Hajós Egylet versenyzőivel, Csutak Vincével, Gáti Benjaminnal és Kühne Hunorral – aki az egység kormányosa – a férfi kormányos négyesek futamában álltak rajthoz, ahol a negyedik helyen értek célba. 

Utóbbi egységet a Danubius NHE edzője, Bóka Örs készítette fel a megméretésre, a szolnoki evezősök trénere pedig Molnár Dezső és Purucki Ferenc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában