Szolnok

2024.06.22. 15:00

Tiboldi Tibor-díjat kapott Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere

A szolnoki kosárlabdasport sokat köszönhet Szalay Ferenc máig tartó országos lobbierejének.

Mészáros Géza

Idén Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere kapta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kosárlabda Szövetség által – a Tiboldi család hozzájárulásával – alapított Tiboldi Tibor-díjat.

Szalay Ferenc
A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kosárlabda Szövetség idén Szalay Ferenc polgármesternek adományozta a Tiboldi Tibor-díjat
Forrás: Szalay Ferenc Facebook-oldala

Tiboldi Tibor (1912–1967) nevével kezdődik, s az ő nevéhez kötődik a szolnoki kosárlabdázás históriás könyvének első fejezete. Az első Tiboldi-emléknapot a testnevelő tanár születésének 100. évfordulóján, szeptember 9-én tartották. Az első Tiboldi-díjat Horváth Jánosné Ondok Julianna kapta, 2007-ben.

Szalay Ferenc a kosárlabdázó pályafutását Egerben kezdte, majd a Szolnoki Olajbányászban folytatta. Másodedzőként, Rezák László vezetőedző mellett 1991-ben bajnokságot nyert, majd irányította a Szolnoki MÁV női csapatát. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 2010-ben választotta meg elnökének, mely pozícióról 2023-ban mondott le. A szolnoki kosárlabdasport sokat köszönhet Szalay Ferenc máig tartó országos lobbierejének.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában