Labdarúgás

2024.06.17. 11:02

Vármegye I. értékelő: Kiélezett harcot vívtak a bennmaradásért – I. rész

Három csapat versengett a bennmaradásért az idei szezonban. Végül a Tiszagyenda végzett a vonal fölött, de a Kunhegyesnek is jó esélye van arra, hogy elkerülje a kiesést a Tiszaföldvár feljutása miatt, így várhatóan a vármegye I. egyetlen kiesője a Cserkeszőlő lesz. Háromrészes szezonértékelőnkben ezúttal az alsóház csapataival foglalkozunk.

Kovács Levente

A végletekig kiélezett csatát vívtak az alsóházi csapatok a kiesés elkerüléséért a vármegye I.-ben. Az utolsó forduló előtt egyedül a Kunhegyes helyzete volt biztos, ennek ellenére mégis Rózsa István együttese volt, amely nyerni tudott a zárókörben, ráadásul pont a Tiszagyendát győzte le 6–0. Ez, mint utóbb értékesebb siker volt a vártnál, ugyanis előrelépett a tabellán a KESE a 15. helyre, ami a Tiszaföldvár feljutása miatt bennmaradást érhet.

vármegye i., Cserkeszőlői SE, labdarúgás
A fehér mezes Cserkeszőlői SE nagy eséllyel a vármegye I. egyedüli kiesője
Fotó: Nagy Balázs


14. hely: Tiszagyendai KSK

A Tiszagyenda a kieső helyen telelt (15.), játéka viszont bizakodásra adott okot, többször is szoros eredményeket értek el ősszel az élmezőny csapataival (3–2-es vereség a Törökszentmiklóstól, 2–2 a Jánoshida ellen), emellett pedig hatot lőttek a Tószegnek (6–1). Abban viszont Boros Tibor edző is biztos volt, hogy ennél több kell tavasszal együttesétől, hiszen könnyen megüthetik a bokájukat. A javulás viszont nem jött el, csak a Rákóczifalvát (5–1) és a Cserkeszőlőt (4–2) győzték le, a maradék tizenhárom meccsen pedig egyaránt vereséget szenvedtek Rézsó Gáborék. Sőt, köztük többször nagy pofonba is beleszaladtak: a Jászberénytől 9–0-ra, a Szajoltól 7–1-re, a Mezőtúrtól, a Jánoshidától és a Kunhegyestől 6–0-ra, a Tiszaföldvártól pedig 5–0-ra kaptak ki. Azonban ez is elég volt ahhoz, hogy benn maradjon az együttes, igaz, csak a gólkülönbségen múlott, hogy elkerülte a kiesést.

15. hely: Kunhegyes ESE

Zsinórban tizenhárom vereséggel kezdte a szezont a Kunhegyes, majd az őszi utolsó két fordulót megnyerte, de így is sereghajtóként telelt. Így nagy javulásra volt szükség Rózsa István csapatától a kiesés elkerülése érdekében. Tavasszal az első hat mérkőzésen azonban kikaptak a nagykunságiak, majd legyőzték a Kunszentmártont (3–1) és ikszeltek a Cserkeszőlővel (1–1). Ez viszont még mindig kevés volt a bennmaradáshoz, de az utolsó két fordulóban ismét pontokkal zártak (Tószeg ellen 1–1, Tiszagyendával szemben 6–0), így az utolsó előtti helyen végzett a KESE. Ez önmagában nem elég a kiesés elkerüléséhez, azonban a Tiszaföldvár feljutása miatt könnyen elképzelhető, hogy mégsem kell búcsúznia a vármegye I.-től, amennyiben a kunhegyesiek is vállalják az indulást.

16. hely: Cserkeszőlői SE

A Cserkeszőlő őszi szezonja vállalhatóra sikerült, tizenegy szerzett ponttal a tizenharmadik helyen telelt. A tiszazugiak tavasza azonban katasztrofálisan alakult, tizenötből tizennégy mérkőzésen vereséget szenvedtek, mindössze egy Kunhegyes elleni döntetlenre futotta tőlük (1–1) a félév során, igaz, több alkalommal is közel álltak a pontszerzéshez (Lurkó Focimánia 1–0, Jászberény 2–1). Ráadásul 24 szerzett góljuk magasan a legkevesebb a mezőnyben, pláne, hogy emellé 97-et kaptak. Ez pedig azt jelentette, hogy az utolsó helyig csúszott vissza Papp Zsolt csapata, mellyel kiesett a vármegyei élvonalból, és a következő idényt a vármegye II.-ben kezdheti meg.

A vármegye I. 2023/2024-es szezonjának végeredménye
Fotó: mlsz.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában