Labdarúgás

2024.05.27. 07:00

Vármegye I.: Gólzáporral zárult az idei szezon – galériával

Összesen ötvenhárom gól született nyolc találkozón a Vármegye I. fordulójában. A bajnokság bronzérmese a Mezőtúr lett, miután magabiztosan nyert a Lurkó otthonában. Ugyan hatgólos vereségett szenvedett a Tiszagyenda, mégis benn maradt, így a Kunhegyes és a Cserkeszőlő búcsúzott a vármegyei élvonaltól. A bajnok Tiszaföldvár és a Kisújszállás hat-hat találatot szerzett, míg a Rákóczifalva nyolcszor vette be ellenfele kapuját.

Szoljon.hu

A Vármegye I. 30., utolsó fordulója hozta a legtöbb gólt az egész szezonban, összesen 53 alkalommal voltak eredményesek a csapatok.

Pesti Zoltánék (piros mezben) győzelmükkel megszerezték a bronzérmet a Vármegye I.-ben
Fotó: Mészáros János

Lurkó Focimánia–Mezőtúr 1–6 (0–1)

Szolnok, 80 néző.

Vezette: Gönczi Pál.

Lurkó Focimánia: Sándor B. – Soltész-Nagy, Török T., Albert D. (Vereb, 81.), Pintér R. (Balogh S., 78.), Bodnár Sz. (Tóth J., 55.), Alföldi (Csorba, a szünetben), Pesti, Nagy A. (Lukács, 81.), Balázs B., Bali. Edző: Balázs Béla.

Mezőtúr: Tőke (Nagy D., 76.) – KEŐ, SZEMES, VADÁSZ, Váradi (Patkós, 76.), Bontovics (Balogh Z., 78.), Pesti, Susa (KÁNTOR, a szünetben), RENTLER, Kemenczés, Nagy S. (Ujlakány, 53.). Edző: Erdősi Gyula.

Gólszerzők: Soltész-Nagy (89.), ill. Rentler (20. – tizenegyesből), Kántor (56., 60., 74.), Szemes (85.), Keő (87.).

Az első félidőben egy szabálytalanságot követően tizenegyessel vette magához a vezetést a vendégcsapat, a másodikban kiszakadt a gólzsák, Kántor Lajos jó cserének bizonyult, kevesebb mint húsz perc alatt háromszor is betalált, ami a meccs végére 6–0-s előnyre dagadt, de még a rendes játékidő utolsó percében szépíteni tudott a Lurkó, ám így is magabiztos győzelmet arattak a mezőtúri fiúk.

Balázs Béla: – Az utolsó fordulók nem igazán sikerültek, de az egész éves teljesítményünkre, főleg a tavaszunkra büszkék lehetünk.

Erdősi Gyula: – Az első félidőben még a szokásos kihagyott helyzetekkel vonultunk szünetre, de már itt is uraltuk a mérkőzést. A második játékrészben már örömfutballt játszottunk. Ezúton is köszönöm a csapatomnak, támogatóinknak, vezetőknek az egész évben nyújtott segítséget, támogatást. Mi ezt a harmadik hellyel próbáltuk meghálálni.

Tudósított: Balázs Béla

Szajol–Tiszaföldvár 0–6 (0–2)

Szajol, 120 néző.

Vezette: Kóródi Ferenc.

Szajol: Haris – Polónyi, Csajbók, Németh T., Németh B. (Kupeczki, 62.), Donkó (Juhász I., 90.), KACSKÓ, Fülöp Á., Benedek N. (Sárkány, a szünetben), Szentmiklósi (Erdélyi, 35.), Bezzeg (KISS ZS., 55.). Edző: Papp Erik.

Tiszaföldvár: Jakab – Borgulya, BÓDAI, Czakó (Pápai, 68.), Antman, Hajdú V., Palatinusz (Gonda, 73.), Fehér Zs., HÁDA (Sipaki, 60.), Szántó, KÁLMÁN SZ. Edző: Sonkoly Lajos.

Gólszerzők: Fehér Zs. (21.), Palatinusz (32.), Bódai (69.), Borgulya (82.), Gonda (85. 89.).

Megérdemelt vendég győzelem született.

Papp Erik: – A mérkőzés eredménye hűen tükrözi a tabellán elfoglalt helyezésünket. Egy ilyen meccsre több alázat és fegyelem szükséges, sok sikert a Tiszaföldvárnak a feljutásért folyó harchoz!

Sonkoly Lajos: – Köszönjük minden szimpatizánsunknak az egész éves támogatását. Sok sikert a Szajolnak a szerdai kupadöntőhöz.

Tudósított: Donkó Krisztián

Tószeg–Kenderes 4–1 (2–0)

Szolnok, 150 néző.

Vezette: Szénási Gábor.

Tószeg: SZABÓ B. (Király, 68.) – STREMPEL, Pongrácz (Hasznos, 60.), Aranyos (Szőke J., a szünetben), BALOGH D., KISS B., TÓTH K., FELFÖLDI, KOVÁCS T. POLÁK (Tóth Z., 60.), Dankovics. Edző: Urbán-Szabó Viktor.

Kenderes: Dáné Zs. – BAKTAI, Tóth R. (Nagy J., 77.), Farkas N., Dáné Sz., Fekete (SAJTOS, 32.), Nagy J., Kolompár, Lisznyai, Sipos B., Bodó (Karsai, 11.). Edző: Csillag Sándor.

Gólszerzők: Polák (23.), Kovács T. (45.), Felföldi (58.), Sipos (63. – öngól), ill. Baktai (56.).

Szezonvégi mérkőzésen mindkét csapat sok helyzetet kihagyva egy barátságos meccset játszott.

Urbán-Szabó Viktor: – Meglátszott a csapaton a szezon, de megérdemelt győzelmet arattunk. További sok sikert a Kenderesnek!

Csillag Sándor: – Sajnos a kapufákat meg az öngólokat rugdostuk, és ami a legszomorúbb, hogy a sérültek számát is gyarapítottuk. Mindenkinek jó pihenést kívánok a szünetre.

Tudósított: Urbán-Szabó Viktor

Tiszagyenda–Kunhegyes 0–6 (0–3)

Tiszagyenda, 100 néző.

Vezette: Rajcsányi Sándor.

Tiszagyenda: Tasi – Hevesi Tóth (Jenei, 85.), Boros B., Rézsó G., Csík H., Katona (Zubor, 71.), Bruna, Cseh B., Sipos D., Rézsó Zs., Balogh K. Edző: Boros Tibor.

Kunhegyes: Csík R. – Szentesi (Pékó, 52.), Burai (Rózsa I., 84.), Tyukodi A., SZTOJKA, SZABÓ D., Kocsis T., RÓZSA S., Csörögi, HÁZI D. (Házi M., 73.), HÁZI CS. Edző: Rózsa István.

Gólszerzők: Házi D. (15., 54.), Burai (28.), Tyukodi A. (37.), Szabó D. (48.), Házi Cs. (52. – tizenegyesből).
Szépszámú közönség előtt ilyen arányban is megérdemelt vendéggyőzelem született.

Boros Tibor: – Köszönjük szurkolóink egész éves kitartását, támogatóink segítségét.

Rózsa István: – Jó szájízzel búcsúzhatunk, örülök a csapat győzelmének.

Tudósított: Tasi Krisztina

Rákóczifalva–Cserkeszőlő 8–2 (4–2)

Rákóczifalva, 100 néző.

Vezette: Czékus Sándor.

Rákóczifalva: Schumann – MÉHESI (Kocsis, 60.), KATONA, Szakali, TRECSKÓ, Kómár, Telkes-Tóth, Győr, FŰZI, Münich (Hadad, 60.), Varga K. (Nádházi, 60.). Edző: Ruskó Zsolt.

Cserkeszőlő: Bencze – Farkas N., Panyik, Papp G., Hervay (Farkas M., 52.), Ferge, Gál I. (Czinka, 64.), Kardos, Benke P., Varga A., Zsigri. Edző: Papp Zsolt.

Gólszerzők: Fűzi (10., 13., 67.), Méhesi (14., 57.) Varga K. (27.), Trecskó (83.), Hadad (89.), ill. Benke P. (35., 44.).

Tíz perc kivételével végig a hazai csapat akarata érvényesült, rengeteg helyzetet alakítottak ki, akár még nagyobb különbség is lehetett volna a végén a két csapat között.

Ruskó Zsolt: – Két győzelemmel kezdtük a tavaszt, két győzelemmel zártuk, a közte lévő tizenegy meccset pedig minél hamarabb el kell felejteni. Sajnálom, hogy nem tudtuk megtartani az őszi helyezésünket.

Papp Zsolt: – A tavaszi teljesítményünk alapján sajnos nem érdemeljük meg a vármegyei első osztályt, úgyhogy újra kell építenünk ezt az egészet. Gratulálok a Rákóczifalva csapatának!

Tudósított: Ruskó Zsolt

Jánoshida–Kunszentmárton 3–2 (2–0)

Jánoshida, 100 néző.

Vezette: Bodac Tamás.

Jánoshida: Nagyistván – NAGY K., Hegedűs M. (Bezzeg, 47.), Pataki Á., Kozák, Sipos M., Szokolai, VERÉB D., Zombori, RIMÓCZI (Eszes, 74.), Túróczi. Edző: Antal Gábor.

Kunszentmárton: Tóth L. – Máté-Fazekas, Légrádi P., Varga G., Holló, Molnár Zs., Zsoldos (Légrási M., 66.), Vincze Z., Gödő, Határ, Szabados. Edző: Kiri Mihály.

Gólszerzők: Sipos M. (9., 37.), Rimóczi (66.), ill. Zsoldos (48.), Szabados (77.).

A hazai csapat ahelyett, hogy eldöntötte volna az első félidőben a mérkőzést, végig izgulnia kellett, hogy megszerezze a három pontot.

Antal Gábor: – Kiszenvedtük a győzelmet egy sima mérkőzés helyett.

Kiri Mihály: – Egy félidőnyi előnyt adtunk a Jánoshidának. A második játékrészben nyújtott játék alapján rászolgáltunk volna a döntetlenre. Köszönöm a mérkőzésen résztvevő játékosaimnak ezt a féléves teljesítményt és hozzáállást.

Tudósított: Antal Gábor

Kisújszállás–Jászberény 6–4 (3–2)

Kisújszállás, 130 néző.

Vezette: Ábel Péter.

Kisújszállás: Belényesi – Csukodi Z., CSUKODI D. (Szőke R., 77.), NÉMETH K., Balázs G., KISARI, OROS, Kondrács (Balogh A., 71.), Potornai (Németh G., 88.), Horváth B., KELEMEN L. Edző: Újfalvi Erik.

Jászberény: Ecsegi – Németh N., Gattyán (Bathó, 85.), Nagy F., Kispál (Muhari, a szünetben), Nagy L., Káposztás (Tüdős, a szünetben), Sali (Nagy M., 80.), Pikó (Magyar, 37.), Palcsó, Varga L. Edző: Belényesi Gábor.

Gólszerzők: Oros (12., 28., 52., 69., 85.), Kisari (35.), ill. Varga L. (16.), Sali (36., 47.), Ecsegi (62.).

A hazai csapat szívvel-lélekkel, nagy akarattal, közönség-szórakoztató játékot produkált a tabella második helyezettje ellen. Szebbnél-szebb gólokat lőve magabiztos győzelmet arattak. A tavaszi erősítés, valamint átszervezés jót tett a csapatnak, melyhez párosul a csak hazai pálya, a tavasz során már senki sem jöhetett Kisújszállásra a biztos győzelem tudatával, mivel lehet, hogy meglepetés érte. Az első három helyezett közül, csak a bajnok tudta innen elvinni a pontokat.

Újfalvi Erik: – Jó tavasz, jó ellenfél, jó játék, jó zárás. Gratulálok minden játkosunknak a tavaszi teljesítményhez!

Besenyi Gábor: – Közönségszórakoztató, számunkra tét nélküli mérkőzésen végül vereséget szenvedtünk. Gratulálok a Kisújszállásnak a győzelemhez, köszönöm a csapatom egész évben nyújtott teljesítményét, a következő évben cél a bajnoki cím!

Tudósított: Majláth Antal

Jászfényszaru–Törökszentmiklós 3–1 (3–1)

Jászfényszaru, 100 néző.

Vezette: Borók Dániel.

Jászfényszaru: Kósa – KÁLMÁN L., Donnert (Regdánszki, 56.), BARTALIS, Benedek Z., BARANYI (Penczner, 65.), LUDASI, VASZICSKU, DRÁVUCZ, Kurunczi (Radó, 82.), LAKATOS D. (Sóss, 87.). Megbízott edző: Miklós Zsolt.

Törökszentmiklós: Császár – Mózer I., BÁBA, Héder R., Földi (Ladányi, a szünetben), Lucza, Héder A., Bojtok (Ágoston K., 65.), Nagy G., Farkas I. (Tóth A., 75.), Puporka. Edző: Gergely Mátyás.

Gólszerzők: Baranyi (10.), Ludasi (18.), Drávucz (90.), ill. Bába (61.).

Hatalmas elánnal kezdett a hazai csapat, nagy iramú tetszetős játékkal drukkoltak elő az első félidőben. A másodikban kicsit visszább vettek, de csak ívelésekből volt veszélyes a vendégcsapat.

Miklós Zsolt: – Méltóképpen zártuk az idényt, remek felfogással jöttünk ki az öltözőből a mérkőzésre, és megérdemelten nyertünk egy jó csapat ellen.

Gergely Mátyás: – Az első félidei gyenge kezdés, valamint az ajándék gólok meghatározták a mérkőzés végkimenetelét.

Tudósított: Kemecsi László

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában