Labdarúgás

2024.06.17. 15:45

Vármegye I. értékelő: Akiknek nem kellett izgulniuk – II. rész

Lezárult a 2023/2024-es szezon. A vármegye I. középmezőnye az idény végére hétcsapatosra duzzadt, bár a hetedik Jánoshida és a tizenharmadik Kunszentmárton között huszonnégy pont volt a különbség a végelszámolásnál. Ezen gárdákban viszont az a közös, hogy nyugodtan várhatták a bajnokság végét, kiesési veszély nem fenyegette őket, illetve az élmezőnytől is jócskán le voltak maradva. Szezonértékelőnk második részében a középmezőny csapataival foglalkoztunk.

Kovács Levente

A Jánoshida, a Kisújszállás és a Tószeg bebetonozta magát a vármegye I. középmezőnyébe. Az alattuk helyezkedő csapatoknak viszont a fő célja a kiesés elkerülése volt, amelyek előbb-utóbb mindenki bebiztosított magának még az utolsó fordulók előtt.

Rákóczifalva SE, vármegye I., labdarúgás
A kék mezes Rákóczifalva SE tavasszal zsinórban tizenegyszer kikapott, mégsem kellett aggódnia a kiesés miatt a vármegye I.-ben
Fotó: Mészáros János

7. hely: Jánoshida SE

A Jánoshida tavasszal tökéletesen megismételte azt a teljesítményt, amelyet nyújtott ősszel. Pontosan ugyanannyi győzelmet, döntetlent és vereséget gyűjtött, mint amennyit az első félévben is. Antal Gábor együttese egyedül a Szajol elleni győzelmével (5–2) okozott meglepetést, ezenkívül többnyire papírforma-eredmények születtek, kikaptak az előttük állóktól és legyőzték a mögöttük helyezkedőket. Balla Zalán személyében egy meghatározó játékos távozott a csapattól télen, míg Veréb Viktor érkezett a jászságiakhoz, aki hamar alapemberré vált. A keret mélysége nem változott, ami talán a Hida egyik legnagyobb hiányossága, így a hetedik hellyel kellett beérnie.

8. hely: Kisújszállási SE

A pályafelújítások miatt ősszel csak idegenben lépett pályára a Kisújszállás, amely ráadásul nyáron megfiatalodott. Ez meg is látszott az eredményeken, félévkor ugyanis csupán a 14. helyen állt az együttes. Tavaszra viszont óriási fejlődésen ment át a csapat, az érkezők (Balázs Gergely, Horváth Bence, Kisari Tibor) lendítettek a játékon, illetve az is jót tett, hogy csak hazai pályán játszottak a kisújiak. Emellett Oros Péter teljesítménye is feljavult, a 23 éves támadó 19 gólt szerzett a második félévben. Legyőzték a Jászfényszarut (1–0) és a Jászberényt (6–4) az élmezőnyből, de egyszer sem léptek pályára esélytelenként tavasszal, ami biztató lehet a következő idényt tekintve.

9. hely: Tószeg KSE

Pocsékul kezdte az idényt a Tószeg (első öt meccsét elvesztette), majd az edzőváltást követően feljavult a csapat játéka. Az őszt a kilencedik helyen zárta Urbán-Szabó Viktor együttese, amely a szezon végére is megtartotta pozícióját. A tószegiek tisztességesen helytálltak, meccseik közel felét megnyerték (15/7) tavasszal, köztük a Törökszentmiklós ellen magabiztos sikert arattak (3–0). Úgy néz ki, hogy a Kunhegyes volt a mumusuk ebben a szezonban, ugyanis ősszel 5–4-re kikaptak, tavasszal pedig 1–1-et játszottak. Ezek a pontok pedig hiányoztak ahhoz, hogy előrébb végezzenek a tabellán.

10. hely: Rákóczifalva SE

Jól indult a szezon a Rákóczifalva számára, majd visszaesett a csapat teljesítménye, így a középmezőnyben zárták az őszt. A tavasz nagyon gyengére sikerült összességében, annak ellenére, hogy első két meccsét megnyerte (Kunhegyes ellen 3–2, Kenderessel szemben 4–2) Ruskó Zsolt együttese, majd ezt követően zsinórban tizenegyszer alulmaradt a gárda. Ráadásul többször kiütéses vereséget szenvedtek a falvaiak: a Tiszaföldvártól 8–0-ra, a Jászfényszarutól és a Mezőtúrtól 6–1-re, a Tiszagyendától 5–1-re, a Törökszentmiklóstól 5–0-ra, a Kisújszállástól pedig 4–0-ra kaptak ki. A mögöttük lévő csapatok gyengélkedéseinek köszönhetően viszont ettől függetlenül sem kellett veszélyben érezniük magukat, és az utolsó két fordulóban aratott győzelmekkel (Kunszentmárton ellen 2–1, Cserkeszőlővel szemben 8–2) végül a tizedik helyen zárták a szezont.

11. hely: Lurkó Focimánia FK

Nem volt túl sok kérdés azzal kapcsolatban sem, hogy a Lurkó Focimánia benn marad a vármegye I.-ben. Köszönhették a szolnokiak ezt annak, hogy tavasszal egy négymeccses győzelmi szériát produkáltak (Kunszentmárton 2–1, Cserkeszőlő 1–0, Kunhegyes 2–0, Kenderes 2–1), emellett pedig a Tiszagyenda (2–1) és a Rákóczifalva (2–0) ellen is sikert arattak. Ebből tehát látszik, hogy Balázs Béla együttese az összes közvetlen riválisát legyőzte a második fél évben. Biztos bennmaradását követően, három pofonba is beleszaladt (Jánoshida 7–2, Kisújszállás 6–1, Mezőtúr 6–1), ami némi aggodalomra is adhat okot a jövőt illetően. Elsődlegesen a támadójátékon kell javítani a csapatnál, 31 lőtt gólja ugyanis a második legkevesebb a mezőnyben.

12. hely: Kenderesi VSE

A Kenderes kerete a nyáron erősödni látszott, bár ez látványosan nem mutatkozott a tabellán elfoglalt helyezésében. Októberben edzőváltáson esett át a klub, Gulyás Gyula helyét Csillag Sándor vette át a kispadon és némileg stabilizálódott a csapat teljesítménye. A tavaszi szezont egy Tiszagyenda elleni sikerrel indította az együttes (2–0), azonban a következő hét meccsen csak egy Jánoshidával szembeni döntetlenre (1–1) futotta a kenderesiektől. Magabiztosan legyőzték a Cserkeszőlőt (4–0) és a Kunhegyest (7–1), majd meglepetésre Jászfényszaruról is három ponttal távoztak (2–1), ami elég volt ahhoz, hogy kiharcolják a bennmaradást.

13. hely: Kunszentmártoni TE

A Kunszentmárton őszi teljesítménye az előző idény tavaszi produktumára hasonlított inkább, ami tizenkét pontra és a tizedik helyre volt elegendő. Télen távozott a csapat edzője, Sechna Gábor, és Kiri Mihály vette át a KuTE irányítását. Az első sikerélményre öt fordulót kellett várni az új trénerrel, az viszont egy bravúreredmény volt a Törökszentmiklós ellen (1–1). Ezt követően csak a Cserkeszőlőt (2–0) és a Tiszagyendát (5–3) tudták felülmúlni a tiszazugiak, így az utolsó két mérkőzésen már hátradőlhettek, hiszen biztos távolságra kerültek a kiesőzónától, és így kiharcolták a bennmaradást.
 

A vármegye I. 2023/2024-es szezonjának végeredménye
Fotó: mlsz.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában