Labdarúgás

2024.06.10. 07:00

Pont került a kérdőjelek helyére a vármegye II.-ben – galériával

Véget ért a vármegye II idei szezonja. A Tiszaszentimre győzelmével bebiztosította második helyét a tabellán, ami egyúttal azt is jelenti, hogy feljutott a vármegye I-be a bajnok Jászapáti mellett. Menyhárt Dániel együttese meglepő vereséggel fejezte be az idényt, a jászságiak a Besenyszögtől kaptak ki. Az Abádszalók sikerével megtartotta dobogós helyét, míg a Szentgyörgy egy félidő alatt hetet rúgott a Kunmadarasnak. A szezon a Boldogházának zárult hamarabb, az utolsó fordulóban ugyanis szabadnapos volt.

Szoljon.hu

A Jászapáti mögött tehát a Tiszaszentimre és az Abádszalók végzett a dobogón a vármegye II.-ben.

vármegye ii., Besenyszög, Jászapáti, labdarúgás
Nyeső René (labdával) kétszer is betalált a Jászapáti kapujába a vármegye II. utolsó fordulójában
Fotó: Nagy Balázs

Tiszaszentimre–Jászárokszállás 4–1 (3–0)

Tiszaszentimre, 250 néző.

Vezette: Gönczi Pál.

Tiszaszentimre: Kalóz I. – Szőke T. (Oláh Zs., 75.), SZŐKE P., FAGHIURA, NÉMETH J. (Németh A., 75.), Csábi, Szoboszlai (GYARMATI, 9.), NAGY T., BAGA, Kalóz Á. (CSÉCSEI, a szünetben), Sóskuti (Törőcsik, 54.). Edző: Szoboszlai Zsolt.

Jászárokszállás: KÁDÁR (Vörös-Lakos, 88.) – Polyák, Ördög II. Zs. (Görbe, 64.), Süveges (Ördög Zs., 55.), Kovács T., Hornyák (Ördög P., 75.), Susányi, Csikós T., Major L., Bobák, Major Zs. Edző: Csikós József.

Gólszerzők: Gyarmati (35.), Németh J. (37.), Szőke T. (45.), Baga (63.), ill Ördög Zs. (79.).

Kiállítva: Kovács T. (87.), Susányi (87.).

Az első félidőben rengeteg helyzetet kihagyott a hazai csapat, de így is eldöntötte a mérkőzést a szépszámú közönség örömére. A második játékrészben már mindenki az éremátadásra koncentrált.

Szoboszlai Zsolt: – Köszönöm mindenkinek, aki az elmúlt egy évben valamilyen formában segítette az egész együttest mert ez a munka meghozta a gyümölcsét. Azt gondolom, hogy megérdemelten szereztük meg a második helyet. Gratulálok az egész csapatnak!

Csikós József: – Gratulálok a hazaiaknak a második hely megszerzéséhez, ezen a mérkőzésen a tizenötfős keretből tíz ifjúsági taggal tisztességesen helyt álltunk. Köszönöm az egész éves munkájukat!

Tudósított: Nagy Roland

Fegyvernek–Túrkeve 7–1 (2–0)

Fegyvernek, 150 néző.

Vezette: Kóródi Ferenc.

Fegyvernek: Nagy D. – SZABÓ M. (Fábián D., 74.), CSORTOS, SIMON G., Domán (FEHÉR L., 55.), BOHÁCS M., NÁHÓCZKI, Karikó (Czakó, 86.), BALLÓK, Pápai (Szász, 67.), BUDAI. Edző: Erdei Gábor.

Túrkeve: Gulyás G. – Fésűs-Farkas (Rácz A., 28.), SZŐKE K., Király (Piroska, 58.), Kutich (Orbán, 69.), Laskai, Györfi, SUSZTER, Pintér I., Geszti, Rapi. Edző: Jandó Ferenc.

Gólszerzők: Ballók V. (17., 82., 88.), Budai (52.), Laskai (66. – öngól), Szabó M. (71. – tizenegyesből), Czakó (90.), ill. Suszter (57.).

A fegyverneki csapat magabiztos győzelemmel zárta a mérkőzést, és ezzel az egész tavaszi szezont.

Erdei Gábor: – Gratulálok az U19-es csapat játékosainak aranyérméhez, akik kilencven százalékban a felnőtteknél is játszottak, reméljük, a következő idényben is ilyen remek szezont tudnak nyújtani. Köszönjük a vezetőségnek, az elnök úrnak és az utánpótlás edzőknek a remek munkát!

Jandó Ferenc: – Az ellenfél minden területen felülmúlt minket, így az eredmény nem is lehetett más, mint vereség.

Tudósított: Erdei Gábor

Besenyszög–Jászapáti 4–1 (1–1)

Besenyszög, 80 néző.

Vezette: Bodac Tamás.

Besenyszög: Bezzeg (Tóth J., 67.) – Falusi, TAKÁCS Á., SERFŐZŐ (Székely Z., 83.), NYESŐ, Tóth K. (Berki, 61.), HEGEDŰS G., SZEKERES, Csajbók, Gilszki, Kálló (Kozma, 72.). Edző: Kocsis Andor.

Jászapáti: Andrási – Papp B., Szabari (Lukácsi, a szünetben), Illés, CSŐKE, Kiss G., VARGA P., Tarkó (Pányi, a szünetben), BÉRES, RÁCZ, LENDVAI (Birkás, a szünetben). Edző: Menyhárt Dániel.

Gólszerzők: Serfőző (40.), Nyeső (49., 55.), Hegedűs (70.), ill. Varga P. (8.).

A vendégek gyors vezetése után a hazaiak felülkerekedtek a bajnokcsapat tét nélküli utolsó mérkőzésén.

Kocsis Andor: – Sok vereség után az utolsó mérkőzésen legalább sikerült győzelemmel zárni a tavaszi idényt. A mérkőzés elején tapogatózós játék folyt, de végül is sikerült az ellenfél felé kerekedni, amely már nem volt olyan motivált, mivel megnyerte a bajnokságot és magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést.

Menyhárt Dániel: – Gratulálok az egész csapatnak, teljesen megérdemelten nyertük meg idén újra a vármegye II-es bajnokságot. Szeretném megköszönni a támogatóinknak, szurkolóinknak az egész éves biztatást.

Tudósított: Kocsis Andor

Abádszalók–Tiszajenő 6–0 (3–0)

Abádszalók, 100 néző.

Vezette: Tóth Kristóf Attila.

Abádszalók: VARGA V. – Csukodi Gy. (KÁLMÁN ZS., 53.), HALAS M., Weiszhaupt, OLÁH L., DÁNYI, JUHÁSZ A. (Csukodi K., 85.), HORVÁTH SZ., PATAKI G. (Farkas D., 77.), VARGA S., Szóládi (Halas A., 85.). Edző: Lajos Tibor.

Tiszajenő: Mészáros L. – Radics, Hegyi, Fazekas Á., Tóth A., Nyuli R., Jágri (Tóth A., 41.), Polgár D., Lakatos, Egedi, Fekete T. Megbízott edző: Polgár Lajos.

Gólszerzők: Halas M. (29.), Juhász A. (32., 79.), Varga V. (39.), Pataki (75.), Weiszhaupt (88.).

Az első negyedórában a Tiszajenő feladta a leckét a hazai csapatnak, utána viszont a gyorsan szerzett hazai gólok megtörték a lendületüket.

Lajos Tibor: – Ahhoz, hogy egyáltalán abádszalóki labdarúgásról beszéljünk néhány nevet mindenképp meg kell említenem: Réti József, Varga Tamás, Pásztor István Zoltán és Mérten Mária. Nem mellesleg pedig itt van ez a sok remek fiatalember, akikkel már hat éve együtt dolgozhatok. Gratulálok a csapatnak.

Polgár Lajos: – Sajnos ismét sok hiányzóval játszottunk, a nagy meleg rányomta a bélyegét a játékunkra, így megérdemelten győztek a hazaiak, gratulálunk nekik a bronzéremhez.

Tudósított: Lajos Tibor

Kunmadaras–Jászalsószentgyörgy 0–7 (Félbeszakadt)

Kunmadaras: Havellant – Boros, Szabó Z., Barta, Lázók A.,, Lázók N., Lólé, Kelemen, Farkas M. Edző: Rózsa Sándor.

Jászalsószentgyörgy: Tóth Cs – Fajka Á., Gazsi, Kobela, Kónya, Kiss B., Kis A., KANALAS, Kovács K., Szabó Z., Fogler. Edző: Gazsi István.

Gólszerzők: Kanalas (4., 27., 33., 35., 39.), Kónya (22., 29.).

A kunmadarasi emberhátrány miatt az első félidőben felülmúlta ellenfelét a Szentgyörgy, a második játékrészt pedig már nem vállalta a hazai csapat.

Rózsa Sándor: – Nagyon örülünk annak, hogy végig tudtuk csinálni becsülettel a szezont.

Gazsi István: – Úgy gondolom, nemcsak nekünk, hanem a Kunmadarasnak is jól jön már a nyári szünet.

Tudósított: Gazsi István

A vármegye II. végeredménye:

1. Jászapáti 65 pont, 2. Tiszaszentimre 60, 3. Abádszalók 59, 4. Jászalsószentgyörgy 56, 5. Besenyszög 56, 6. Fegyvernek 53, 7. Jászárokszállás 36, 8. Tiszajenő 22, 9. Túrkeve 19, 10. Kunmadaras 16, 11. Jászboldogháza 16 pont.

Góllövőlista:

39 gólos: Kanalas Zsolt (Jászalsószentgyörgy)
27 gólos: Baga Márk (Tiszaszentimre)
25 gólos: Juhász Attila (Abádszalók)
21 gólos: Virág Benedek (Besenyszög)
19 gólos: Menyhárt Dániel (Jászapáti)
17 gólos: Dányi Tibor (Abászalók)
15 gólos: Csőke Bence (Jászapáti)
14 gólos: Ballók Viktor (Fegyvernek)
12 gólos: Csikós Tamás (Jászárokszállás)
11 gólos: Héja Dávid (Besenyszög), Kállai Dávid (Túrkeve), Seres Dávid (Kunmadaras)
10 gólos: Szabó Zalán (Jászalsószentgyörgy)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!