önkormányzati választás 2019

2019.10.15. 11:42

Így értékeltek a megyei polgármesterek

Megkerestük a településvezetőket, hogy osszák meg gondolataikat a választással kapcsolatban.

Munkatársainktól

Szalay Ferenc, Szolnok:

– A testület összetétele jelentősen megváltozott, ami azt jelenti, hogy polgármesterként a velem együtt induló képviselőkkel kisebbségbe kerültünk a közgyűlésben. Számomra ez nem új, hiszen négy évig, 1998–2002 között már vezettem így a várost, s akkor tudtunk a különféle pártokkal közösen dolgozni Szolnokért. Én ma is nyitott vagyok a közös munkára, itt az fog majd dönteni, hogy az ellenzéki képviselők partnerek lesznek-e az építkezésben.

Budai Lóránt, Jászberény:

– A jászberényiek megértették azt, amit a Közösen Jászberényért Egyesület szeretett volna üzenni. Annak érdekében, hogy végre a város és a helyiek érdekeit szolgáló munka induljon el Jászberényben, felülemelkedtünk a pártérdekeken. Ennek fényében szeretnénk együtt dolgozni a jövőben, és ezt a fajta konstruktivitást ajánljuk fel a fideszes önkormányzati képviselőknek is.

Dobos László, Karcag:

– A polgármesteri cím csak egy dolog, így vagyunk egy csapat, így tudunk együtt dolgozni. Ilyen csapattal tudunk majd előre haladni, de egy még nagyobb csapat áll mögöttünk, akiknek a munkája nélkül nem tudtunk volna erre a szintre eljutni, valamennyiünk közös összefogásának eredménye, hogy itt vagyunk. A jövőben napi munkánk mellett a fejlesztésekben is óriási erőt ad a mögöttünk lévő háttértámogatás.

Markót Imre, Törökszentmiklós:

– Azt gondolom, hogy egy nagyon elfogadható eredményt értünk el, hiszen eddig úgy néz ki, a képviselő testületi helyek felét az Otthonunk Szentmiklós Egyesület által indított jelöltjeink nyerték. Bizakodó vagyok a jövőt illetően, azt gondolom hogy mindenkinek az a célja, hogy Törökszentmiklós működjön. És ahogy a Fidesz – KDNP sem tett nagy vállalásokat – hiszen szerintem ők is nagyon jól ismerik a város lehetőségeit – mi sem tettünk nagy ígérteteket a jövőt illetően. Ami ígéreteket tettünk, azt az elkövetkezendő öt évben meg tudjuk valósítani.

Ujvári Imre, Tiszafüred:

– A választások is megmutatták, hogy a helyiek az elvégzett munkában hisznek. Nagy reményekkel indulunk neki a következő ciklusnak, hiszen új város építésén dolgozunk. Új beruházásokat hozunk a városba, tovább erősítve a járásközponti szerepet. Az ellenzékre a következő ciklusban sem számítok, hiszen az elmúlt időszakban is csak nehezítették a döntéseket, minden fronton.

Herczeg Zsolt, Mezőtúr:

– A képviselő-testületben egyenlő arányban vagyunk az ellenzékkel, bízom benne, hogy a város érdekeit szem előtt tartva tudunk majd együtt dolgozni. A cél továbbra is a fejlődés és azoknak a beruházásoknak a megvalósítása, melyekre már elnyertük a pályázati forrást. Továbbá az, hogy a kormánnyal együttműködve a jövőben is fejlesszük Mezőtúrt.

Hegedűs István, Tiszaföldvár:

– Az előző ciklusban is hasonló összetételű volt a testület, de a fejlődést szolgáló döntésekben zömében egyetértettünk. A képviselő-testület tagjaival mindig egyeztetek, kialakítjuk, milyen bizottságokat tudunk létrehozni, és beszélünk az alpolgármester személyeiről is.

Pető Zsolt, Abony:

– Amikor leültünk beszélni arról, hogy hogyan is képzeljük el az önkormányzati választásokat, azt fogalmaztuk meg, hogy szeretnénk egy pártpolitika-mentes testületet, amely kimarad a pártpolitikai csatározásokból. Szerettük volna megmutatni, hogy ha a helyi közösség összefog és közösen fogalmaz meg jövőképet magának, akkor az milyen jelentős eredményekkel járhat a város számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!