Hírek

2008.03.21. 14:27

Gyurcsány Ferenc húsvéti üzenete: nyugodtabb hétköznapok jöhetnek

Az idei tavaszon talán lezárhatjuk a múlt évből magunkkal cipelt politikai vitáink legalább egy részét, és nyugodtabb hétköznapoknak nézhetünk elébe - írta húsvéti üzenetében Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

BAMA

"Hisszük, hogy olyan új szakaszra van szükség az ország közéletében is, amelyben a múlt vitáinál fontosabbak lehetnek a jövő ügyei, a megosztottságnál fontosabb lehet az összefogás, bontásnál az építés" - fogalmazott a kormányfő, aki ennek reményében kívánt pártpolitikától mentes, családias, békés húsvétot mindenkinek. Mint írta, a húsvét hagyományosan a kereszténység legnagyobb ünnepe, így a zsidó-keresztény gyökerű európai kultúrán felnőtt emberek számára kivétel nélkül jeles időszaka ez az évnek, függetlenül attól, hogy hivőként vagy nem hívőként ünneplik-e meg. Legyen szó a feltámadásról vagy csupán a tavaszról, a húsvét a megújulás esélyét kínáló időszak szimbolikus kezdete mindannyiunk számára, és mindez közéleti-politikai értelemben is igaz - írta Gyurcsány Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!